• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

    Θεοδωράκης: "Η Ελλάδα κατάντησε Φιλιππινέζα του ΔΝΤ"


    Όλους τους πολίτες κάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη (29/06), ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να διαδηλώσουν μαζί με τους Αγανακτισμένους, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

    Ειδικότερα, σε ομιλία του σε συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών “Σπίθα” στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως “αν μπορούσα θα πήγαινα και εγώ στην διαδήλωση, όπως παλιά.”

    Ταυτόχρονα επέκρινε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την αποδοκιμαστική στάση του τελευταίου απέναντι στο κίνημα των “Αγανακτισμένων.”

    Σχολίασε και τον υπουργόΠροστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί να βάζει φράχτες στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι στους διαδηλωτές.

    Ακόμα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπέρ του Μνημονίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για "εθνική μειοδοσία", τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατάντησε "Φιλιππινέζα της τρόικας και του ΔΝΤ."

    Τέλος, υποστήριξε ότι ο λαός μας έχει διδαχθεί από τα λάθη του και τώρα είναι αδύνατο να μας τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να μας στήσουν στον τοίχο, όπως έκαναν άλλοτε.

    "Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας πει ότι τάχα δεν είμαστε πατριώτες, δεν είμαστε Έλληνες και πως δεν αγαπάμε το Λαό και την Χώρα μας; Τώρα φροντίσαμε να σηκώσουμε στους ώμους την Ελλάδα και την Πατρίδα, γεγονός που το γνωρίζει και το εκτιμά όλος ο Λαός. Για το ποιος δεν αγαπά και ποιος ξεπουλά την Ελλάδα φρόντισαν να μας το δείξουν οι ίδιοι, με τις άφρονες αντιπατριωτικές πράξεις τους. Ο Λαός βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους, τους φτύνει, τους μουντζώνει, τους γιαουρτώνει και θα πρέπει να είναι ευτυχείς γι' αυτό. Γιατί αλλοίμονο αν ξεσπάσει η οργή του Λαού. Αλλοίμονο αν δεν υπάρξει τότε μια δύναμη υπεύθυνη και ισχυρή να οδηγήσει αυτή την οργή σε πράξεις υπεύθυνες και ωφέλιμες για τον Λαό και την Πατρίδα",κατέληξε. 



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ