• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

    Εικόνες αποκάλυψης σε Μάνδρα και Μαγούλα – Ζουν με τον τρόμο οι κάτοικοι

    Θλίψη και απόγνωση στις λάσπες - Μέσα σε οχτώ μήνες η δυτική Αττική έζησε τον ίδιο εφιάλτη

    Οι πλημμύρες που τον περασμένο Νοέμβριο στοίχισαν τη ζωή σε 24 άτομα, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, σκορπώντας φόβο και αγωνία στους κατοίκους.
    Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μάνδρα και Μαγούλα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τους ορμητικούς χειμάρρους να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
    1
    Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο ίδιος εφιάλτης είναι και πάλι πραγματικότητα. «Τελειώσαμε… δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει ξανά το ίδιο», έλεγαν κάτοικοι της Μάνδρας στο Newsbomb.gr, υποστηρίζοντας πως εδώ και οχτώ μήνες δεν έχει γίνει τίποτα στα αντιπλημμυρικά έργα.
    2
    Η Πυροσβεστική, δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Οι 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα που επιχειρούσαν δέχθηκαν 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 35 για παροχή βοήθειας.
    Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρέμα που κατεβαίνει από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη.
    Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση δηλώνοντας πως σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη Μάνδρα και να πάνε να ζήσουν σε άλλη περιοχή.

    Χείμαρρος στη Μαγούλα

    Κι ενώ το πλήγμα που υπέστη την Τρίτη η Μάνδρα ήταν μεγαλύτερο, την Τετάρτη τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Μαγούλας.
    Λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας, οι όγκοι του νερού διοχετευτήκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού.
    Σοβαρά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, με τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου να κόβεται στα δύο στο 29ο χιλιόμετρο, ενώ απελπιστική ήταν η κατάσταση από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ