• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

    Σουηδία: Eνοικιάζονται δωμάτια… πάνω σε δέντρο



    Ένα ξενοδοχείο από πάγο και χιόνι στη Σουηδία. Ένα κινητό ξενοδοχείο-φορτηγό στη Βραζιλία (και… στη Χιλή και στην Αργεντινή).
    Ένα ξενοδοχείο-φυλακή στην Αυστραλία. Ένα ξενοδοχείο μέσα σε υδρορροές στην Αυστρία. Εάν νομίζατε ότι είχατε ακούσει τα πάντα, το Treehotel στη βόρεια Σουηδία, μόλις άνοιξε τις πόρτες του για να σας διαψεύσει.
    Το Treehotel – ή Ξενοδοχείο των Δέντρων- βρίσκεται στο γραφικό χωριό Χαράντς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, σε μια περιοχή γεμάτη δέντρα, λίμνες και ποτάμια.
    Η δημιουργία του βραβευμένου σουηδικού αρχιτεκτονικού ομίλου Inrednin Gsgruppen αποτελείται – προς το παρόν- από πέντε πολυτελέστατες σουίτες με όλες τις ανέσεις, οι οποίες εναρμονίζονται απόλυτα με τα δέντρα. Τόσο απόλυτα που κάποιες από αυτές βρίσκονται «σκαρφαλωμένες» πάνω σε αυτά, σε απόσταση 4 με 9 μέτρων πάνω από το έδαφος!
    Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένα από τα δωμάτια, το «Bird’s Nest”, που όπως προδίδει το όνομά του, είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένο από κλαδιά, ακριβώς σαν φωλιά πουλιού!
    Μια άλλη μονάδα θυμίζει γιγαντιαίο καθρέφτη, πάνω στον οποίο έχει τοποθετηθεί μια ειδική ταινία, ώστε να είναι ορατός στα πουλιά! «Τα πάντα θα καθρεφτίζονται πάνω του: τα δέντρα, τα πουλιά, τα σύννεφα, ο ήλιος, τα πάντα», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του Treehotel Κεντ Λίντβαλ. «Θα είναι λοιπόν σχεδόν αόρατο μέσα στο δάσος».
    Παρότι απέξω μοιάζουν ίσως μικρά, τα δωμάτια είναι αρκετά ευρύχωρα. Όλα προορίζονται για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ενώ στοιχίζουν 360 ευρώ τη βραδιά. Το κόστος μειώνεται στα 190 ευρώ, εάν κάποιος θέλει να επισκεφθεί μόνος του το ιδιαίτερο ξενοδοχείο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ