• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

    Την οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι διευκρινίσεις Πάγκαλου



    Κωνσταντάτου Μαριάνθη


    Την παράσταση στη Βουλή «έκλεψε» για μία ακόμη φορά ο Θ. Πάγκαλος. Οι διευκρινίσεις του περί τανκς προκάλεσαν την οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου την απομάκρυνσή του.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, στην οποία υποστήριζε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας μπορεί να δούμε τανκς να προστατεύουν τις τράπεζες. Όπως επιχείρησε να εξηγήσει ο αντιπρόεδρος, τα όσα είπε για τανκς και νεκρούς αναφέρονταν σε όσα έγιναν στην Αργεντινή όταν χρεοκόπησε.

    «Εγώ είπα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του λαού που ξέρει τι σημαίνει χρεοκοπία», είπε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε: «Χρεοκοπία σημαίνει ότι δεν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, ότι κλείνουν οι τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως έγινε στην Αργεντινή, υπάρχει και επέμβαση των τανκς. Αυτά έγιναν στην Αργεντινή, όπου είχαμε και 42 νεκρούς σε 3 ημέρες».



    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του αντιπροέδρου, βγήκαν εμφανώς εκνευρισμένοι από την αίθουσα οι κυρίεςΧρύσα Αράπογλου και Άννα Νταλάρα, καθώς και ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, οι οποίοι ακούστηκαν να σχολιάζουν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τα όσα είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Πάγκαλος. «Δεν είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή», ακούστηκαν να λένε.

    Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης -που είχε και την πιο οξεία αντίδραση- κατευθύνθηκε στο καφενείο. «Αν δεν φύγει αυτός, δεν πρόκειται να περάσει το μεσοπρόθεσμο», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Παρών στο περιστατικό ήταν και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο γραφείο της κυρίας Ρεγγίνας Βάρτζελη.

    Συνομιλώντας λίγο αργότερα με δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός, καθώς είπε ότι δεν το γνωρίζει.

    Μ. Κεφαλογιάννης: «Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάτε για τανκς»

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης απαντώντας στον Θ. Πάγκαλο, τόνισε πως δεν μπορεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ιδίως αυτήν την κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα να μιλάει για τάνκς και μάλιστα, σε ξένη εφημερίδα.



    Γ. Καρατζαφέρης: «Μην δημιουργείτε φοβικά σύνδρομα»

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι με τα όσα είπε στη συνέντευξή του προσπαθεί να δημιουργήσει «φοβικά σύνδρομα» στον ελληνικό λαό.



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ