• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

    Στους δρόμους για 48 ώρες «Αγανακτισμένοι» και συνδικάτα



    Πορείες διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης έκαναν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενώ μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρέμεναν συγκεντρωμένοι οι Αγανακτισμένοι.



    Τα μέτρα της αστυνομίας από το πρωί ήταν δρακόντεια, ενώ γι’ άλλη μια φορά στήθηκε ο φράχτης και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστικών οχημάτων ήταν ιδιαίτερα έντονη.



    Οι Αγανακτισμένοι είχαν σκοπό να στήσουν μπλόκα περιμετρικά της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους βουλευτές να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην μπορέσουν τελικά να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων. Στο Σύνταγμα αναμένονταν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς και περιοχών της Πελοποννήσου.



    Μάλιστα, κυκλοφόρησε και αφίσα με τα σημεία, στα οποία καλούνταν οι πολίτες να συγκεντρωθούν: στην πλατεία, στο ύψος της Ρηγίλλης και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να υλοποιηθεί η απόφαση για περικύκλωση του Κοινοβουλίου. Η αφίσα «αναρτήθηκε» σε στάσεις λεωφορείων, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ χιλιάδες φυλλάδια διανεμήθηκαν στους διερχόμενους στην πλατεία Συντάγματος.



    Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια περίπου στις 10.00 με προορισμό το Σύνταγμα, όπου κατέληξαν και οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως, περίπου μία ώρα αργότερα, ενώνοντας τις φωνές διαμαρτυρίας τους με αυτές των Αγανακτισμένων που όσο περνούσε η ώρα συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι.



    Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παρέμειναν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των συλλαλητηρίων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ