• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

    Αποκάλυψη! Η Μυστική Συμφωνία με τον Rothschild

    Η απόρρητη σύσκεψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι, η ξαφνική εμφάνιση του βαρόνου και η προμήθεια των 2.500.000 ευρώ
    Το μυστήριο του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Παρίσι ξεδιαλύνει σήμερα η «δημοκρατία», αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο των πρόσφατων συναντήσεών του στην πόλη του φωτός.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε με τους επιτελείς της Rothschild για να κλείσει -μετά το πράσινο φως που άναψε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους- τη συμφωνία μαζί τους με στόχο την έξοδο της χώρας στις αγορές.
    Το ενδιαφέρον τους ήταν τέτοιο, που στη συνάντηση εμφανίστηκε ξαφνικά ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας, βαρόνος Ντέιβιντ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος θέλησε να γνωρίσει τον «αριστερό Ελληνα πρωθυπουργό», όπως είπε. Η συμφωνία που κλείστηκε ήταν τέτοια που, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, διασφαλίζει σε αρκετά σημεία της τα ελληνικά συμφέροντα. Και αυτό γιατί: Πρώτον, το τίμημα που θα καταβληθεί στην εταιρία θα είναι 10 φορές μικρότερο από αυτό που είχε βάλει στα ταμεία της προκαταβολικά η εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard.
    Δεύτερον, το ποσοστό θα καταβληθεί αφού πρώτα έχει βγει η χώρα στις αγορές.
    Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας» η Rothschild θα εισπράξει 100.000 ευρώ ως τον Μάρτιο του 2018 και 2.500.000 ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα στις αγορές. Για να καταλάβουμε τις διαφορές, η Lazard είχε εισπράξει προκαταβολικά 25.000.000 ευρώ για να προχωρήσει στο PSI επί Παπανδρέου, Παπαδήμου, Βενιζέλου! Ισως αυτό εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι βιάστηκαν να «καρφώσουν» το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι διοχετεύοντας διάφορα σενάρια με στόχο να ακυρώσουν τη συμφωνία!
    baron david de rothschild
    Βαρόνος David de Rothschild
    Αν και η κυβέρνηση Παπανδρέου ουδέποτε διευκρίνισε τα κριτήρια και το κόστος πρόσληψης της εταιρίας, είναι γνωστό ότι από την επόμενη χρονιά, και δη από τον Νοέμβριο του 2011, όταν ανατέθηκε στη Lazard με απόφαση του Φίλιππου Σαχινίδη ρόλος χρηματοοικονομικού συμβούλου για την εφαρμογή της συμφωνίας του «κουρέματος» των ομολόγων, είχε προβλεφθεί αμοιβή 25.000.000 ευρώ για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Η επίμαχη απόφαση μάλιστα όριζε ότι θα καταβληθεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλασσόταν, με εκτιμώμενο «πλαφόν» τα 25.000.000 ευρώ!

    Παλιές καταγγελίες

    Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταγγείλει τόσο την πρακτική της πρόσληψης συμβούλων χωρίς διεθνή διαγωνισμό όσο και τις υπέρογκες δαπάνες που είχαν γίνει κατά τη μνημονιακή τριετία 2010-2012 σε δικηγορικά γραφεία, χρηματοοικονομικούς συμβούλους κ.ά., και οι οποίες υπολογίζεται ότι είχαν υπερβεί το 1,116 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 635.000.000 ευρώ είχαν δοθεί τη χρονιά του PSI. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι περισσεύουν τα 2.500.000 ευρώ, που θα πάρουν ως «αμοιβή» οι άνθρωποι της Rothschild.
    Χθες υπήρξε πάντως δημοσίευμα των «Financial Times», που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει τη Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος της», επικαλούμενη «δύο πηγές οι οποίες έχουν άμεση γνώση του θέματος». Στο δημοσίευμα μάλιστα προστίθεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον… διορισμό (απαιτείται υπουργική απόφαση) τάχιστα, και πιο συγκεκριμένα πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου!

    Με ιστορία που φτάνει έως τον Ναπολέοντα

    Μια οικογένεια τραπεζιτών με μακρά ιστορία που εκτείνεται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ανατρέχει στην εποχή της νίκης του Γουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα! Ο όμιλος Rothschild, για τον οποίο οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της χρηματοδότησης -IPOs, αναδιάρθρωση ή συμβουλές χρέους- αποτελούν το 35% των εσόδων του, ιδρύθηκε από τον Μάγερ Ανσελμ Μπάουερ, έναν ενεχυροδανειστή που έζησε στη Γερμανία την περίοδο 1743-1812 και πήρε το επώνυμο Ρότσιλντ (σημαίνει κόκκινη ασπίδα στα γερμανικά) από το σήμα της πατρικής επιχείρησης.
    Οι τέσσερις γιοι του ίδρυσαν υποκαταστήματα στη Βιένη, στο Λονδίνο, στη Νάπολη και στο Παρίσι, χτίζοντας τον σημερινό κολοσσό που ανακηρύχθηκε κορυφαίος σύμβουλος κεφαλαιαγορών στον κόσμο το 2016 από το «International Financing Review» (IFR) του ομίλου Reuters.
    Γράφτηκε για εκείνους πως κερδοσκόπησαν από τη νίκη του Γουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα, κάτι που συνέβαλε στη δαιμονοποίησή τους. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Πόρτο Ρίκο προσέλαβε τη Rothschild & Co. για να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές της.

    Σενάρια (και) για δολάριο αντί ευρώ!

    Το ενδεχόμενο «δολαριοποίησης» της Ελλάδας φέρεται ότι εξετάζουν κορυφαίοι Ελληνες οικονομολόγοι, σε μια απέλπιδα κίνηση που θα ταπείνωνε τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο!
    Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», ο Τεντ Μάλοχ, ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Γνωστός από τις δηλώσεις του πως «η Ελλάδα θα αποφασίσει από μόνη της να εγκαταλείψει το ευρώ» και ότι ««το ευρώ είναι μια αληθινά προβληματική ζώνη» που θα καταρρεύσει από μόνη της, ανακηρυγμένος σχεδόν persona non grata από τους Ευρωπαίους, φέρεται ότι υποστήριξε αυτή τη φορά πως «λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, επίσημοι παράγοντες ψάχνουν απεγνωσμένα μια εναλλακτική λύση στην ευρωζώνη».
    Πρόσθεσε δε ότι «ξέρει κάποιους Ελληνες οικονομολόγους που έχουν πάει σε μεγάλα think tank στις ΗΠΑ για να συζητήσουν αυτό το θέμα και το ζήτημα της δολαριοποίησης», κάτι όμως που, όπως λέει, θα τρομοκρατούσε «τους Γερμανούς, γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλουν καν να ακούν τέτοιες ιδέες».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ