• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

  Τέλος οι εθνικοί στρατοί-Εγκρίθηκε η δημιουργία κοινού στρατού από το Ευρωκοινοβούλιο

  Συνάμα κοινός θα είναι και ο υπουργός οικονομικών της ΕΕ.

  Η πρόταση εγκρίθηκε έπειτα από ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με 283 βουλευτές να είναι υπέρ, 269 κατά, ενώ απείχαν 83.

  Η πρόταση για δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού αλλά και ενιαίου υπουργού οικονομικών της ΕΕ, αποτέλεσε έμπνευση του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Guy Verhofstadt, ο οποίος διευθύνει το φιλελεύθερο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  Την κατεύθυνση αυτή υποστήριξε τον Αύγουστο του 2016 και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δηλώνοντας πως «η ΕΕ χρειάζεται το δικό της στρατό ως «ένα εργαλείο» για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συμφερόντων στον κόσμο».
  Στον κόσμο της πλήρης υποδούλωσης των λαών μήπως;
  Βερολίνο και Βρυξέλλες θα έχουν το δικαίωμα πλέον παρέμβασης στις χώρες της Ευρώπης, ενώ η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, προετοιμάζει μια έκθεση για την άμυνα, με στόχο την  επίτευξη κοινής αμυντικής δομής σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
  Το σχέδιο φαντάζει ύπουλο και πονηρό και προφανώς δεν έχει στόχο την επιφαινόμενη ασφάλεια αλλά την περαιτέρω «κατοχή» των λαών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

  el.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ