• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

    Φιλιππίνες: Σκηνές χάους - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τα 6,5 Ρίχτερ

    Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός έπληξε τη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες την Παρασκευή (10/02), προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε κτήρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

    Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών, σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 13 χλμ. ανατολικά της πόλης Σουριγκάο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
    Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει απειλή για σεισμικά κύματα.

    Ο Ρενάτο Σολίντουμ, επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας των Φιλιππίνων, δήλωσε σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας σήμερα το πρωί ότι έχουν καταγραφεί 89 μετασεισμικές δονήσεις κι αναμένονται και νέες, πάντως εκτίμησε ότι είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
    Ο σεισμός που σημειώθηκε χθες ήταν ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει τη Σουριγκάο από το 1879, όταν είχε καταγραφεί μια δόνηση 6,9 βαθμών, ανέφερε ο ίδιος.
    Πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι έξω και πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, σε πάρκα και περιοχές που θεωρούν ασφαλείς, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
    Η ηλεκτροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί, μια γέφυρα και ένα ξενοδοχείο κατέρρευσαν, ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Σουριγκάο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
    Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε διότι σχηματίστηκαν ρωγμές στον διάδρομο αποπροσγειώσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.
    Οι Φιλιππίνες, που βρίσκονται στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Τον Οκτώβριο του 2013, μια σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220 ανθρώπους στα κεντρικά νησιά του αρχιπελάγους.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ