• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

    Τέσσερις θεωρίες συνωμοσίας που τελικά αποδείχθηκαν αληθινές

    Υπάρχουν αρκετές τρελές θεωρίες συνωμοσίας

    που ανθίζουν στις μέρες μας και σας έχουμε παρουσιάσει πολλές. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι θεωρίες που όσο εξωπραγματικές και εάν ακούγονται στην αρχή, τελικά ισχύουν.
    Σε ένα βίντεο το BuzzFeed περιγράφει τέσσερις από αυτές:

    1. «Εκπαίδευσε» η κυβέρνηση των ΗΠΑ γάτες έτσι ώστε να κατασκοπεύουν τη Ρωσία;
    Ναι. Τη δεκαετία του ’60 η CIA παρουσίασε την «Επιχείρηση Ακουστική Γάτα». Ένα μικρόφωνο και ένας ραδιοφωνικός πομπός εμφυτευόταν στις γάτες, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να καθίσουν δίπλα σε διάφορους ανθρώπους και να υποκλέψουν τις συνομιλίες τους.
    2. Δηλητηρίαζε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης;
    Ναι. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τα είχαν χάσει μπροστά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι κατανάλωναν τεράστιες ποσότητας από λαθραία ποτά. Διέταξαν λοιπόν να δηλητηριαστεί το αλκοόλ που παραγόταν σε βιομηχανίες. Πόσοι άνθρωποι πέθαναν; Εκτιμάται ότι οι νεκροί έφτασαν τις 10.000.
    3. Έδινε η CIA στους Αμερικανούς πολίτες LSD για να αναπτύξει ορούς της αλήθειας ή «χάπια αμνησίας»;
    Ναι. Το ’50, η CIA άρχισε το πρότζεκτ με την ονομασία «MKUltra». Χορηγούσαν LSD σε πράκτοτες της CIA, στρατιώτες και πολίτες χωρίς να το ξέρουν, οδηγώντας τους μερικές φορές ακόμη και στον θάνατο.
    4. Υπάρχει τελικά όντως η Περιοχή 51;
    Ναι. Οι υπέρμαχοι των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν εδώ και πολλά χρόνια ότι η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής σε μία κυβερνητική εγκατάσταση με την ονομασία Περιοχή 51. Για δεκαετίες, η κυβέρνηση αρνούνταν την ύπαρξη αυτής της εγκατάστασης στη Νεβάδα. Ωστόσο, έγγραφα της CIA που δημοσιεύτηκαν το 2013 παραδέχονται επίσημα την ύπαρξη της, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν ως χώρος όπου δοκιμάζονταν τεχνολογίες παρακολούθησης.
    Ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας ένα πιο δεκτικό μυαλό απέναντι στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίες που υπάρχουν. Ποιος ξέρει ποια μπορεί να αποδειχθεί αληθινή μετά από λίγα χρόνια!
    (Αποκάλυψη)
    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ