• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

    Project Mkultra: Το πρόγραμμα της CIA για έλεγχο του νου

    Το Project Mkultra, που μερικές φορές αναφέρεται ως το πρόγραμμα ελέγχου του νου της CIA, είναι η κωδική ονομασία που δίνεται σε ένα πρόγραμμα πειραμάτων σε ανθρώπινα υποκείμενα, που παράνομα σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Κεντρικής Υπηρεσίας ΠληροφοριώνΤα πειράματα σε ανθρώπους είχαν σκοπό να εντοπίσουν και να αναπτύξουν φάρμακα και τις διαδικασίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ανακρίσεις και βασανιστήρια, προκειμένου να αποδυναμώσει το άτομο και να αναγκαστεί να ομολογήσει μέσω ελέγχου του νου. Οργανώθηκε μέσω της Επιστημονικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της CIA, σε συντονισμό με την Διεύθυνση Ειδικών
    Επιχειρήσεων και το Χημικό Σώμα του Στρατού των ΗΠΑ.
    Η επιχείρηση ξεκίνησε στις αρχές του 1950, είχε επισήμως κυρώσεις το 1953, μειώθηκε στο πεδίο εφαρμογής το 1964, περιορίσθηκε περαιτέρω το 1967 και επίσημα σταμάτησε το 1973. Το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές παράνομες δραστηριότητες που το οδήγησε σε διαμάχη σχετικά με τη νομιμότητά του. Το MKULTRA χρησιμοποιηθεί πολλές μεθοδολογίες για να χειραγωγήσει ψυχικές ανθρώπινες καταστάσεις και να μεταβάλλει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της συγκαλυμμένης χορήγηση φαρμάκων (κυρίως LSD ) και άλλες χημικές ουσίες, ύπνωση, αισθητηριακή στέρηση, απομόνωση, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και άλλες μορφές ψυχολογικής βασανιστηρίων.
    Το πεδίο εφαρμογής του έργου MKULTRA ήταν ευρύ, με έρευνα που επεκτεινόταν σε 80 ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και 44 κολεγίων και πανεπιστήμια, καθώς και νοσοκομεία, φυλακές και φαρμακευτικές εταιρείες. Η CIA λειτουργούσε μέσα από αυτά τα ιδρύματα καλυμμένη πίσω από οργανώσεις, αν και μερικές φορέςκορυφαίοι αξιωματούχοι σε αυτά τα ιδρύματα γνώριζαν εμπλοκή της CIA. Όπως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σημείωσε αργότερα, MKULTRA: 

    Ασχολείται με “την έρευνα και την ανάπτυξη των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και άλλων υλικών από τις μυστικές επιχειρήσεις για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς.” Το πρόγραμμα αποτελείται από 149 υποέργα τα οποία ο Οργανισμός ανέθετε σε διάφορα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, και παρόμοια ιδρύματα. Τουλάχιστον 80 ιδρύματα και 185 ιδιωτικοί ερευνητές συμμετείχαν. Πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν δεν το γνώριζαν καν.
    Το MKULTRA για πρώτη φορά έφερε στη δημόσια προσοχή το 1975 η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ και η επιτροπή Gerald Ford για να ερευνήσει τις δραστηριότητες της CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελεγκτικές προσπάθειες παρεμποδίστηκαν από το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA Richard Helms διέταξε να καταστραφούν όλα τα αρχεία του MKULTRA το 1973. Οι έρευνες της Εκκλησιαστική Επιτροπή και της Επιτροπής Rockefeller στηρίχθηκαν στην ένορκη μαρτυρία των άμεσων συμμετεχόντων και στον σχετικά μικρό αριθμό εγγράφων που διασώθηκαν από την καταστροφή του Helms.
    Το 1977, ένας Νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφορίας αποκάλυψε περίπου 20.000 έγγραφα που αφορούν στο MKULTRA, η οποία οδήγησε την Γερουσία σε ακροάσεις αργότερα την ίδια χρονιά.

    Στο παρακάτω λινκ, όλο το ιστορικό των ακροάσεων τον Αύγουστο του 1977 

    Project Mkultra 




    nea.allnewz.gr
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ