• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δείτε τρία ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ που ενέκρινε η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!! Μούγγα (ΦΥΣΙΚΑ) τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ!!!

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…
    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…
    Σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση χωρών χωρίς το ΔΝΤ, πρόβλεψη κοινού ταμείου, καθώς και την εισαγωγή κώδικα με στόχο τη σύγκλιση στους τομείς της φορολογίας, της αγοράς εργασίας, της παραγωγικότητας και των επενδύσεων είναι ορισμένες από τις αλλαγές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γίνουν στην Ευρωζώνη.
    Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την εισφορά των ευρωβουλευτών στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στη Ρώμη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    "ΕΣΤΙΑ"
    «ΕΣΤΙΑ»
    Σύμφωνα με την Ευρωβουλή, οι αλλαγές πρέπει να έχουν ως στόχο τη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους έναντι των κρίσεων που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες. Προτείνεται μια στρατηγική σύγκλισης που θα χρηματοδοτείται από έναν ειδικό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, ο οποίος με τη σειρά του θα χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη της και θα διατίθεται υπό σαφείς όρους.
    Οι βασικές προτάσεις του ψηφίσματος περιλαμβάνουν τα εξής:
    την ενίσχυση της δημοσιονομικής ικανότητας της Ε.Ε., ώστε αυτή να αποτελείται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και μία ειδική, πρόσθετη δημοσιονομική ικανότητα για τη ζώνη του ευρώ, που θα χρηματοδοτείται από τα μέλη της ως μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού,
    ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που θα αναπτυχθεί σταδιακά μέσα από τον ΕΜΣ και το οποίο θα διαθέτει επαρκή
    δανεισμό και ικανότητες δανεισμού και μια σαφώς καθορισμένη εντολή για να απορροφά τις οιεσδήποτε οικονομικές κρίσεις,
    έναν κώδικα σύγκλισης με χρονικό ορίζοντα πέντε ετών προκειμένου να πληρωθούν τα κριτήρια σύγκλισης στους τομείς της φορολογίας, της αγοράς εργασίας, των επενδύσεων, της παραγωγικότητας και της κοινωνικής συνοχής,
    την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών Κοινοβουλίων, τη συγχώνευση των καθηκόντων του προέδρου του Eurogroup και του αρμόδιου επιτρόπου της Κομισιόν για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, και προσθήκη ενός υπουργού Οικονομικών.
    Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την ελληνική κρίση και τις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στη συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, έχει ενταθεί η ανάγκη αλλαγών στην Ευρωζώνη, ενώ η έξοδος των Βρετανών διευκολύνει τα σχέδια για την περαιτέρω ολοκλήρωση της Ευρώπης.
    «Η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης θα ωφελήσει την Ε.Ε. στο σύνολό της, ενώ και οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έχουν ανταποκριθεί θετικά στις ιδέες μας», δήλωσε ο Μπούγκε.

    Από την πλευρά της, η δεύτερη εισηγήτρια του ψηφίσματος, Περβάνς Μπέρες, υπογράμμισε ότι η δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη θα αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σε μια εποχή που είναι επείγουσα η ανάγκη να διατηρηθεί η ακεραιότητα του ευρώ. «Η αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση, η απορρόφηση των μακροοικονομικών σοκ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Ευρωζώνη στο σύνολό της και η προώθηση της σύγκλισης, μαζί με τη χρήση ενός τέτοιου εργαλείου, θα βοηθήσουν στη στήριξη του κοινού νομίσματος και στην επίτευξη πλήρους απασχόλησης στην Ένωση», κατέληξε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ