• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

    Κρίσιμες ώρες για τον πλανήτη: Η Τουρκία σπάει τη συμφωνία με τη Ρωσία – Αμερικανοτουρκικές δυνάμεις κατευθύνονται στη Ράκκα

    Ξαφνική κρίση προέκυψε στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, καθώς τα παιχνίδια της Άγκυρα εξοργίζουν το Κρεμλίνο και προσωπικά τον Β. Πούτιν.
    Η Τουρκία αποφάσισε να σπάσει τη συμφωνια με τη Ρωσία, καθώς θα συντονιστεί καινή επιχείρηση Τουρκίας-ΗΠΑ, με σκοπό να καταλάβουν την Raqqa από το DAESH.
    Μάλιστα αύριο θα υπάρχει συνάντηση του Τούρκου ΥΠΑΜ, με τον αμερικανό στρατηγό Joe Dunford στην Τουρκία για να συζητήσουν από κοντά τα σχέδια για την ανακατάληψη της Συριακής πόλης.
    Η Τουρκία ζήτησε να μην συμμετέχουν Κούρδοι μαχητές στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Raqqa, ενώ ταυτόχρονα ο Τούρκος ΥΠΑΜ δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ τους υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους στην εν λόγω επιχείρηση.
    Όπως καταλαβαίνουμε, ομιλούμε για τεκτονικές αλλαγές, οι οπίες αλλάζουν άρδην τους συσχετισμούς.
    Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως θα στείλει στρατεύματα στη Συρία, καθώς επίσημες πηγές δήλωσαν πως ο Ν. Τραμπ επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει, να έχει τελειώσει το DAESH μέχρι το τέλος του μήνα.
    Η κίνηση αυτή θα μεταβάλει σημαντικά αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, καθώς μέχρι τώρα, μόνο μικρές ομάδες που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων λειτουργούσαν στη Συρία, οι οποίες έδιναν συμβουλές σε ομάδες της λεγόμενης αντιπολίτευσης με σκοπό να αντιμετωπίσουν το DAESH.
    Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πλέον και επίγεια στρατεύματα που θα επιχειρούν, καθώς μέχρι τώρα οι ΗΠΑ χτυπούσαν στόχους των ισλαμιστών μέσω αέρος.
    Η αποστολή τους όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, έχει επιπλέον ως στόχο να καθησυχάσει την Άγκυρα, καθώς οι Κούρδοι αποκτούν συνεχώς δύναμη και απειλούν την τουρκκή αδεφική ακεραιότητα.
    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πρώτα στρατεύματα θα αποβιβαστούν στο Κουβέιτ και εν συνεχεία θα μεταβούν στη Συρία. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Raqqa και αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ιράκ.
    Οι εξελίξεις τρεχουν με ραγδαίο τρόπο και όλοι περιμένουμε την αντίδραση της Ρωσίας πλέον.
    pentapostagma.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ