• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

    To facebook κάνει πραγματικότητα το Οργουελικό σενάριο στις ζωές μας

    Το νέο σχέδιο του Facebook, για την εισβολή στα σπίτια των χρηστών του,

    είναι η δημιουργία ενός gadget που θα διαθέτει οθόνη 15 ιντσών, κάμερα ευρείας γωνίας με αναγνώριση προσώπου και μικρόφωνα για τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου. Θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν κωδικούς πρόσβασης και θα είναι αφιερωμένο στη συνομιλία μέσω βίντεο. Το gadget έχει σχεδιαστεί από ένα σκιώδες τμήμα του Facebook που ονομάζεται Building 8, το οποίο επίσης εργάζεται πάνω στην τεχνολογία της ανάγνωσης του μυαλού!

    Η νέα αυτή συσκευή θα ανιχνεύει το σπίτι σας, 24 ώρες το 24ωρο κι 7 μέρες την εβδομάδα, για βίντεο και ήχο. Δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά.
     Το Facebook έχει 2,07 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 κι όπως φαίνεται τώρα όλοι αυτοί θέλουν επιτήρηση κατ' οίκον.
     Η συσκευή που θα το πετύχει αυτό θα λέγεται Portal και θα στοιχίζει το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 499 δολαρίων.
     "Αντί να τοποθετούμε πλέον τη συσκευή ως έξυπνο βοηθό, όπως για παράδειγμα τα ηχεία του Amazon Echo, το Facebook σκοπεύει να τοποθετήσει το Portal ως τον τρόπο με τον οποίον οι οικογένειες και οι φίλοι θα παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω βίντεο chat και άλλων κοινωνικών χαρακτηριστικών».
     Το Facebook σχεδιάζει να παρουσιάσει επίσημα τη συσκευή στις αρχές Μαΐου στο Ετήσιο Συνέδριο Ανάπτυξης κι ελπίζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
     Παρά τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτική σας ζωή, με το να βάλετε στο σπίτι σας τις φωτογραφικές μηχανές και τα μικρόφωνα του Facebook, υπάρχει ένα ακόμα λάθος, σχετικά με το gadget: κοστίζει σχεδόν όσο ένα iPhone ή ένα iPad, αλλά πιθανότατα αξίζει πολύ λιγότερο.
     Παρόλο που το Facebook δεν έχει σχολιάσει επισήμως το γεγονός, ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος της εταιρείας, υπεύθυνος για την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, έγραψε στο Twitter: «Δεν μπορώ να σχολιάσω εικασίες, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό έτος για την AR / VR».

    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ