• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

    Βαφτίζουν «βιώσιμη συμφωνία» το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας - Πιέσεις από τις Βρυξέλλες

    Του Άρη Δημόπουλου

    Τα στρατόπεδα στο ονοματολογικό έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται ξεκάθαρα, πολύ περισσότερο από την στάση πολιτικών και δημοσίων προσώπων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
    Ιδιαίτερα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης όλο και περισσότεροι είναι οι πολιτικοί φορείς που πιέζουν για μία "σύνθετη λύση", ακόμη κι αν αυτή περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». 
    Το Σκοπιανό έχει κινητοποιήσει , πέρα από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, και τις μεγάλες παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Σοσιαλδημοκρατικών, παράταξη στην οποία ανήκει η ελληνική Κεντροαριστερά, όπου προκρίνουν μία "σύνθετη - συμβιβαστική λύση", κατηγορώντας παράλληλα την κεντροδεξιά. 
    «Υπάρχει επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία να επιλυθεί το διχαστικό ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Θα ήταν τρομερό να χαθεί αυτό το ραντεβού με την ιστορία. Είναι ανεύθυνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη, αντί για την πρόοδο και τη συμφιλίωση» αναφέρει το tweet των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.
    Μάλιστα οι Σοσιαλδημοκράτες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλουν σε μία δήθεν βιώσιμη λύση. 
    Αλλά ακόμη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που κινείται στον χώρο της υποτιθέμενης Κεντροδεξιάς, παρά το ότι υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, εντούτοις καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να...συμμαζέψει τον κυβερνητικό του εταίρο (τον Πάνο Καμμένο), θεωρώντας πως είναι ανεύθυνο από τους ΑΝΕΛ να απορρίπτουν δύο συνεχόμενες προτάσεις για το ονοματολογικό!
    Ακόμη δηλαδή και το ΕΛΚ κρατά μία στάση..."δημιουργικής ασάφειας" για το Σκοπιανό, ακριβώς όπως το σύνολο των στελεχών της ΝΔ.
    Ειδικά μετά την...μεγάλη προθυμία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Ποταμιού (που ανήκουν στην Κεντροαριστερά) να στηρίξουν μία "σύνθετη ονομασία", ο κλοιός σφίγγει για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν στην κεντροδεξιά-δεξιά, καλούμενες να λάβουν ξεκάθαρη στάση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και υπό την απουσία «πατριωτικών φωνών». 
    Όσο περνάνε οι μέρες και στον απόηχο των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί φορείς θα ξεδιαλύνουν την στάση τους, αλλά όπως πάντα όλοι θα παίρνουν αποφάσεις για τους Έλληνες χωρίς όμως τους Έλληνες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ