• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

    «Τρίζει» η κυβέρνηση – «Σφαγή» στελεχών των δύο κομμάτων για τη Μακεδονία

    Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με την κυβερνητική συνεργασία να περνάει νέα κρίση. Οι ισορροπίες στην συγκυβέρνηση βρίσκονται σε μια δύσκολη φάση και οι εκατέρωθεν βολές που εκτοξεύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ΑΝΕΛ με αφορμή το Σκοπιανό κάνει την πολιτική ατμόσφαιρα ακόμη πιο εκρηκτική.


    Σήμερα στις 2 μ.μ., θα συνεδριάσουν από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η τελική στάση που θα υιοθετήσει το κόμμα, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι στη συνεδρίαση δεν θα τεθούν μόνο τα θέματα του Σκοπιανού όπου εκεί οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες τουλάχιστον όσον αφορά την ονομασία, αλλά θα τεθούν και τα θέματα των εμπρηστικών δηλώσεων από την πλευρά κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΑΝΕΛ. 

    Τα ηνία της επιθετικής ρητορικής από την πλευρά των ΑΝΕΛ εξακολουθεί να έχει προς το παρόν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, και για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλαούρας, στους οποίος επικεντρώνεται και σήμερα η κόντρα.


    Ο κ. Μπαλαούρας από νωρίς το πρωί στο ΣΚΑΙ, κατήγγειλε την στάση του Δημήτρη Καμμένου σημειώνοντας ότι «προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Άμεση ήταν ωστόσο και η αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος από τον ΑΝΤ1 κατήγγειλε με την σειρά του την προκλητική συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία.

    Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ο Δημήτρης Καμμένος κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν αν συμφωνούν «με τη χαφιεδιστική πολιτική του Παπαδημούλη να μας βγάλει φωτογραφία και να μας στείλει στην Ευρωβουλή. Συμφωνείτε με το φακέλωμα; Θα μας στείλει τη λίστα με τους παραλήπτες;».

    Την ίδια ώρα τα σενάρια ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται πιέσεις προκειμένου να αξιοποιήσει την ευκαιρία της σύγκρουσης με τον κυβερνητικό εταίρο κάνουν ακόμη πιο έντονη την αντιπαράθεση. Τα φλερτ του Μαξίμου, με την Φώφη Γεννηματά, το Ποτάμι, ακόμη και με τον Βασίλη Λεβέντη καθώς εντάσσεται κι αυτός σε όλο το φάσμα της κεντροαριστεράς που είναι στόχος, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνες τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

    Πολλά ωστόσο αναμένεται να κριθούν και από την σημερινή συνεδρίαση στου ΑΝΕΛ, αν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να πέσουν οι τόνοι.  

    parapolitika.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ