• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

    ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ … ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    ΠΡΙΝ ΤΗΝ 12η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
    Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στο μάτι ενός στημένου, τεχνητού και φρικτού γεωπολιτικού κυκλώνα. Τα φοβερά, υπόγεια και δυσώδη σχέδια των σιωνο-νεοταξιτών βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Πια, τα γνωστά Πρωτόκολλα της Σιών είναι ήδη απαρχαιωμένα!
    Δεν χρειάζονται πια καμία ανάγνωση ή μελέτη. Όχι! Διότι, πλέον, όλα τα σιωνο-πρωτοκολληθέντα σχέδια τα βλέπουμε καθαρά. Δια γυμνού οφθαλμού. Τα σιωνο-στημένα διεθνικά γεγονότα εξελίσσονται «ομαλά». Έτσι ακριβώς όπως καταλεπτώς τα σχεδίασαν αυτοί που ζουν μέσα στις στοές και κάτω από τη γη. Δηλαδή, οι νεοταξίτες «τυφλοπόντικες», που έλεγε και ο Μακαριστός Ιεράρχης Αυγουστίνος Καντιώτης.
    Οι Άγιοι Πατέρες μας, προσέτι, μας πληροφορούσαν, εδώ και αιώνες, ότι όταν θα πλησιάζει ο καιρός του Γ’ Γενικού Πολέμου, οι τότε άνθρωποι δεν θα προλαβαίνουν να μαθαίνουν τις εισερχόμενες πληροφορίες και τις ειδήσεις, που θα σχετίζονται με τα μελλοντικά να συμβούν γεγονότα. Θα μαθαίνουν, δηλαδή, πρώτη την δεύτερη χρονικά είδηση, και την πρώτη είδηση δεύτερη. Δηλαδή, αυτό ακριβώς που ζούμε σήμερα όλοι εμείς. Και, από ότι φαίνεται από τα τωρινά σημάδια, γιατί μόνο ο Τριαδικός Θεός γνωρίζει τους χρόνους των μελλόντων να συμβούν γεγονότων, εδώ μάλλον πρέπει να είμαστε σήμερα! Κοντά στα επερχόμενα…
    Για του λόγου του αληθές, ας πάμε να δούμε, σταχυολογώντας, το τι περίπου διαμείβεται στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή την περίοδο. Στην δική μας, δηλαδή, ευρύτερη περιοχή. Κατ’ αρχήν, συγκλονιστικά γεγονότα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τουρκική εφημερίδα και αφορούν κάποιο εν εξελίξει και υποχθόνιο σχέδιο του ΝΑΤΟ. Ένα υπόγειο σχέδιο, που έχει ως στόχο την μεταφορά χιλιάδων ανδρών της συμμαχίας σε τουρκικό έδαφος, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που είχε λάβει χώρα παλαιότερα, με αντίστοιχες τότε αποστολές δυνάμεων, σε περιοχές, όπως, Βαλτική, Α. Ευρώπη, Βαλκάνια και Γερμανία.
    Κατά συνέπεια, φαίνεται οι Τούρκοι φοβούνται ότι κάτι το ανάλογο θα γίνει και με τη δική τους χώρα στην παρούσα φάση. Όπου, νατοϊκές μονάδες στην ουσία θα ελέγχουν και κατέχουν έμμεσα την Τουρκία. Εισέτι δε, για να περιπλεχθούν έτι περεταίρω τα πολιτικά πράγματα στη γείτονα χώρα, ο Τούρκος ειδικός Okan Müderrisoğlu είπε ότι έρχονται στην επιφάνεια σημεία και τέρατα για τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Ή, όπως ο ίδιος είπε, «Το ΝΑΤΟ ήδη γνώριζε σε ποιο βαθμό η απόπειρα της 15ης Ιουλίου θα ήταν πετυχημένη ή όχι και πως έγινε, αν και δεν μπορούσε να το εξηγήσει με πειστικό τρόπο αυτό στο τουρκικό λαό».
    Πέραν τούτου, δεν ήταν τυχαία επίσης και η φραστική «ρουκέτα» από σύμβουλο του Ερντογάν, που ζητά να ξανασκεφτεί η Τουρκία την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Γεγονός που βάζει τη μεγαλύτερη δυνατή φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως τόνισε κ. Γιαλτσίν Τοπσού, «Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ». Την ίδια στιγμή, σύσσωμος ο ελεγχόμενος τουρκικός τύπος
    προκαταλαμβάνει την κοινή γνώμη για το τι μέλει ή δέον γενέσθαι. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, και με αφορμή την κρίση στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον, εξελίσσεται ένα ΝΑΤΟ-Αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους. Και αυτό, για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της περιοχής του Κιρκούκ και κυρίως των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη.
    Με την ευκαιρία, εδώ σας υπενθυμίζω, επίσης, και το σχετικά πρόσφατο επεισόδιο της απόσυρσης της Τουρκίας από άσκηση του ΝΑΤΟ, που διεξαγόταν στη Νορβηγία. Απόφαση που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, εντόνως διαμαρτυρόμενος, τότε, για έναν ανηρτημένο νορβηγικό ηλεκτρονικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ όσο και το δικό του όνομα.
    Έτι δε περεταίρω, η γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο επιβαρύνεται και με τις ραγδαίες εξελίξεις που επισυμβαίνουν, σε σχέση με τα ενεργειακά θέματα και την κυπριακή ΑΟΖ. Κάτι που κάποιοι το σημειώνουν ως μια ακόμη μεγάλη διπλωματική νίκη για την Λευκωσία και ως μια ακόμη μεγάλη ήττα για την Τουρκία.
    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, κ. Αλ Σίσι, πραγματοποίησε, σχετικά πρόσφατα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Μεγαλονήσου, Νίκο Αναστασιάδη. Το κεντρικό θέμα τους ήταν το τεμάχιο «12» (Αφροδίτη) και η διασύνδεσή του με τα δύο ημιανενεργά αιγυπτιακά τερματικά Φυσικού Αερίου. Φαίνεται όμως, ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και έχουν ήδη διαρρεύσει. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή υπουργών από τις δύο χώρες και θα υπογραφούν επίσης μνημόνια συναντίληψης σε διάφορους τομείς.
    Εδώ πρόκειται, πράγματι, για πάρα πολύ σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Που αναμένεται να επηρεάσουν εντονότατα όχι μόνο τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και των γύρω χωρών, αλλά αναμένεται να δημιουργήσουν και νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Και αυτό γιατί, καθώς φαίνεται, από τις ίδιες τις εξελίξεις, ότι η Τουρκία είτε θα εξοβελιστεί πλήρως από τα τρέχοντα ενεργειακά δεδομένα στην Ν.Α. Μεσόγειο, είτε θα εξαναγκαστεί να συνυπογράψει την εν λόγω διακρατική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, παρέχοντας, ωσαύτως, και ουσιαστικά, αναγνώριση.
    Στις συναντήσεις των Προέδρων Κύπρου και Αιγύπτου, ανάμεσα στ’ άλλα, τέθηκαν και δύο πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πρώτον, να αρχίσει στις 21 Δεκεμβρίου ο κύκλος επαφών μεταξύ των δύο χωρών, για τη δημιουργία αγωγού από το κοίτασμα Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ προς την Αίγυπτο. Και, δεύτερον, συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η έναρξη των διμερών επαφών θα πρέπει να έχει λάβει χώρα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, σε σχέση με την μελλοντική διακρατική συμφωνία που θα δημιουργήσει τον αγωγό φυσικού αερίου, από το τεμάχιο «12» μέχρι και τα δύο αιγυπτιακά τερματικά φυσικού αερίου.
    Εισέτι δε, και παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Τραμπ είχαν και πάλι μια ακόμη νεώτερη, εγκάρδια και μακρά τηλεφωνική επικοινωνία, τα διεθνικά πράγματα στην ευρύτερη περιοχή γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Αφού οι θυμωμένες και σχεδόν ακράτητες ΗΠΑ, έχουν ήδη βάλει στη «Μαύρη Λίστα» τους, μετά τον Ρ.Τ. Ερντογάν, και τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Χουλουσί Ακάρ. Ειδικότερα, σε «τουίτ» του Halifax International Security Forum (think tank που εδρεύει στην Ουάσιγκτον), υπάρχει σχετική αναρτημένη φωτογραφία του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων στο λαιμό του από τους πραξικοπηματίες.
    Όπως ήταν λογικό επόμενο, στη θέαση της εν λόγω φωτογραφίας, οι Τούρκοι αντέδρασαν και πάλι πολύ έντονα και ενέταξαν και την ενέργεια αυτή στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που κάνει το ΝΑΤΟ να απομονώσει την Τουρκία. Γίνεται πλέον προφανές, και παρά τις όποιες ή και δήθεν φιλικές επικοινωνίες, ότι μεταξύ της Συμμαχίας και της Τουρκίας υπάρχουν κατάμαυρα σύννεφα. Τα οποία πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο.
    Από την άλλη πλευρά, νοτίως της Τουρκίας, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, Στρατηγός Ζοζέφ Αούν, έθεσε και αυτός πρόσφατα το Στρατό «σε πλήρη ετοιμότητα». Και τούτο, κυρίως στα νότια σύνορα της χώρας του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, όπως δήλωσε ο ίδιος, «οι απειλές του ισραηλινού εχθρού και οι παραβιάσεις του». Επιπροσθέτως, σε ύψιστη ετοιμότητα είναι και η Χεζμπολάχ. Ομοίως δε, κατά τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται και μαζικές μετακινήσεις στρατευμάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κηρυχθεί επιστράτευση στο Λίβανο.
    Πέραν όλων αυτών των εξελίξεων, ιστορικές στιγμές γράφτηκαν επίσης στο Σότσι. Εκεί όπου έλαβε χώρα η συνάντηση Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας, με τον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Β. Γκερασίμοφ, να υποδέχεται τον Τούρκο ομόλογο του λέγοντάς του «καλωσόρισες στην …Αμυντική μας Ένωση». Ενώ σε εξέλιξη ήταν, ταυτοχρόνως, και το πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας – Μ. Άσαντ, που προηγήθηκε των συναντήσεων με Ιράν και Τουρκία. Ήταν μάλιστα σε αυτή την συνάντηση όπου οι Τούρκοι πέταξαν επίτηδες και δημοσίως τα νατοϊκά τους μετάλλια. Ενώ, επίσης, κατά την ίδια περίπου χρονική στιγμή, ένας ακόμη επίσημος σύμβουλος του κ. Ερντογάν επιβεβαίωνε ότι «προετοιμαζόμαστε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, όποιος δεν θέλει να πολεμήσει, να φύγει από τη χώρα».
    Πια, και παρά τις όποιες προεδρικές «εγκαρδιότητες», όλα δείχνουν το προφανές. Ευρισκόμεθα εμπρός σε μια σκληρότατη μετωπική σύγκρουση του Ρ.Τ. Ερντογάν με τις ΗΠΑ. Η ευρύτερη περιοχή μας παίρνει σιγά-σιγά φωτιά. Καθώς, επιπροσθέτως και ταυτοχρόνως, η Τουρκία συστηματικά στοχεύει και εργάζεται εντατικά, για την ακύρωση τριών θεμελιωδών συνθηκών: Α. Την «ακύρωση» της «Συνθήκης της Λωζάννης», με την διεκδίκηση δεκάδων νησίδων και μικρονήσων από την Ελλάδα. Β. Την «ακύρωση την συνθήκης του Μοντρέ, στα Στενά. Και, Γ. Την ακύρωση της συνθήκης «Σάικς-Πικό» στη Συρία.
    Ήδη η Τουρκία του Ερντογάν φαίνεται ότι έχει πέσει προσωρινά στην αγκαλιά της Ρωσίας. Καθώς, πλέον, οι δύο χώρες χρειάζονται ο ένας τον άλλον σε σχέση με μια σειρά βασικών γεωπολιτικών λόγων, όπως είναι η ενέργεια, αγωγός EAST-MED, τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, Αιγαίο, Στενά, Κύπρος. Φυσικά, από την άλλη, όλα αυτά τα τρέχοντα γεγονότα έχουν καταστήσει και αναδείξει την Ελλάδα ως την πιο ισχυρή και σπουδαία προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ, ομοίως, αναμένονται και μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.
    Απέναντι σε αυτές τις εξόχως σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μας θύμισε τη γνωστή ρήση «αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο». Αυτό το έπραξε με την ημερήσια διαταγή της 21ης Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Ένοπλων Δυνάμεων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που γράφεται κάτι τέτοιο. Και μάλιστα από τον ίδιο τον πολιτικό προϊστάμενο των Ένοπλων Δυνάμεων.
    Τα τρέχοντα γεγονότα και οι διεθνικές εξελίξεις οδηγούνται πια στο κατακόρυφο. Τρέχουν ιλιγγιωδώς. Και πολύ αναφέρουν ότι αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ούτε αποτελούν έναν τυχαίο γεγονός ή έστω κάποιον παροξυσμό της στιγμής. Όχι. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εδώ ακούμε, ξεκάθαρα πια, τα τύμπανα του πολέμου. Απλά λόγω του ότι τα εν λόγω τύμπανα είναι ακόμη σχετικώς μακριά μας, δεν ακούγονται μέχρι τώρα και στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα, όσον καιρό η Τουρκία έχει ως πρώτο της θέμα τα περί του νέου Κουρδιστάν, μπορεί να κοιμάται «ήσυχα». Αλλά!, και να …περιμένει τη σειρά της. Φαίνεται, πως: ότι «χάσουν» οι Τούρκοι στα Ανατολικά τους σύνορα, θα φροντίσουν στη συνέχεια να το αναπληρώσουν στα αντίστοιχα Δυτικά τους!
    Προσέτι, οι τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι όσο αυτοί θα συνδέονται πιο στενά με την Ρωσία τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται, εξ ορισμού, ο γεωπολιτικός ρόλος και η στρατηγική αξία της Ελλάδος, μεσοπρόθεσμα. Και αυτό οι Τούρκοι θέλουν να το κόψουν, «μαχαίρι!», με μια μεθοδευμένη πρόκληση, το συντομότερο δυνατό. Γι’ αυτό και αυξάνονται συστηματικά οι πολεμικές ιαχές των γειτόνων εναντίον του ΝΑΤΟ-Ελλάδας.
    Παρόμοιες και γενικότερες πολεμικές «ιαχές» απήχησε, πριν από λίγες μέρες, και ο Πατριάρχης κκ. Κύριλλος της Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Ο οποίος έκρουσε πολύ δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας «ότι η ανθρωπότητα, ζει μέσα στην διαφθορά και την αμαρτία, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά το τέλος του κόσμου. Ο Μεσσίας θα έρθει, και η Αμερική θα καταρρεύσει». Για να προσθέσει εμφατικώς: «Κάποιος πρέπει να είναι τυφλός για να μην δει την προσέγγιση των τρομερών στιγμών της ιστορίας, που αναφέρονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη».
    Πλέον, τα γεγονότα είναι καταιγιστικά: Ρωσικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από τη Τουρκία. Η Άγκυρα αποκηρύσσει επίσημα το ΝΑΤΟ. Το Αιγαίο πλημμυρίζει από την Ελληνο-ΝΑΤΟϊκή αρμάδα. Συμφωνούνται νέα και φαραωνικά έργα στην ευρύτερη περιοχή. Ελλάδα και Κύπρος δια-συνδέουν Ευρώπη-Ασία-Αφρική, με τον Αιγυπτιακό Στόλο, απέναντι στον τουρκικό. Συμφωνήθηκε μια νέα Ρωσική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα. Προσγειώθηκαν τα πρώτα Ρωσικά Su-35 στην Τουρκία. Και μέσα σε όλα
    αυτά, μεγάλη κινητοποίηση παρατηρήθηκε, επίσης, και στην Κύπρο, όπου υπήρξαν απανωτά κρούσματα εισβολής Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης…
    Ηλίας Δ. Καλλιώρας, PhD
    Συγγραφέας, Καθηγητής
    Πρώην βουλευτής Φθιώτιδα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ