• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

    Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή των πρεσβειών στην Καμπούλ - Πάνω από 40 νεκροί & 140 τραυματίες (βίντεο) (upd)

    «Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός είναι 40 νεκροί και 140 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάχιντ Ματζρόχ.
    Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».
    «Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ' αυτό το νοσοκομείο.





    [Ανανέωση 11:40] Σοροί ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία της Καμπούλ ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν σ' ένα νοσοκομείο της οργάνωσης αρωγής Emergency, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

    «Περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Emergency. Πρόκειται για σφαγή», έγραψε στο Twitter η Emergency επικαλούμενη τον συντονιστή της, τον Ντέγιαν Πάνιτς. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης. Η έκρηξη σημειώθηκε μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο Intercontinental, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι και την ευθύνη ειχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν.

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, ανέφεραν μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

    Στις πρώτες πληροφορίες από το συμβάν δεν αναφέρεται αν υπάρχουν θύματα από τη έκρηξη που έρχεται μία εβδομάδα μετά την φονική επίθεση στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ