• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

    Έσκαβαν για τον αγωγό TAP στον Έβρο ΑΛΛΑ αυτό που Βρήκαν τους έκαναν να Σταματήσουν

    Έσκαβαν για τον αγωγό TAP στον Έβρο
    ΑΛΛΑ
    αυτό που Βρήκαν τους έκαναν να Σταματήσουν

    Σε πέτρινο τούνελ σπουδαίας αρχαιoλογικής αξίας
    “έπεσε” πάνω ο αγωγός ΤΑΡ.
    Πάνε να το “κουκουλώσουν”;


    Σιγή ιχθύος υπάρχει όλες αυτές τις μέρες, μετά την αποκάλυψη του Evros-news.gr, ότι κατά τις εργασίες διάνοιξης του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην θέση “Πόταμος”, τα συνεργεία “έπεσαν” πάνω σε ένα τούνελ ή σπήλαιο και σταμάτησαν τις εργασίες.

    Η εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν που είναι ιδιοκτήτρια του αγωγού, αλλά και η κατασκευάστρια “Άκτωρας” του γνωστού “εθνικού εργολάβου” Φώτη Μπόμπολα που κατασκευάζει το έργο, τηρούν… σιγή ασυρμάτου και αποφεύγουν να πουν το παραμικρό. Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του αγωγού ΤΑΡ κ.Κατερίνα Μουζουράκη με την οποία επικοινωνήσαμε και θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε άγνοια.



    Εμείς συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, μάθαμε από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα, ότι αυτό που συνάντησαν μπροστά τους οι εργαζόμενοι κατά την διάνοιξη του αγωγού, είναι ένα… ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ, για το οποίο οι ντόπιοι εδώ και δεκαετίες μιλούν και μεταφέρουν από στόμα σε στόμα ο ένας προς τον άλλον. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Αμφιτρίτης, επισημαίνουν ότι πρόκειται για κατασκευασμένο πέτρινο τούνελ που ξεκινάει από την περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ οδό και περνώντας απ’ το χωριό τους καταλήγει στο λιμάνι. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να πρόκειται για τούνελ διαφυγής.

    Οι ίδιοι επισημαίνουν, πως το συγκεκριμένο τούνελ είχε εντοπιστεί και κατά την κατασκευή του πρώτου αγωγού φυσικού αερίου πριν από πολλά χρόνια, αλλά τότε οι εργασίες έγιναν παράλληλα προς αυτό και το παρέκαμψαν. Τώρα τί ακριβώς έγινε, μετά την παύση προς στιγμήν των εργασιών; Μήπως πάνε να “κουκουλώσουν” το θέμα και φυσικά το τούνελ;

    Η Αρχαιολογική Υπηρεσία Έβρου και οι υπεύθυνοι της έχουν ενημερωθεί; Αποφάνθηκαν περί τίνος πρόκειται; Πέρυσι που εντοπίστηκε ένας βυζαντινός ναός και τότε πάλι τα τοπικά ΜΜΕ ήταν αυτά που έδωσαν… έκταση, αποφασίστηκε και… παρακάμφθηκε περνώντας από κάτω ο αγωγός. Τώρα τί συνέβη; Αν όπως λέγεται πρέπει να υπάρξει νέα χάραξη, η οποία προϋποθέτει καινούργιες μελέτες και ενδεχομένως απαλλοτριώσεις που θα αυξήσουν τον χρόνο κατασκευής και το κόστος, μήπως γίνεται προσπάθεια να… θαφτεί το τούνελ για ευνόητους λόγους;

    Ακόμα και αν πρόκειται για σπήλαιο, έχουν αποφανθεί αρμόδιοι σπηλαιολόγοι και έχουν δώσει συγκατάθεση να συνεχιστούν οι εργασίες; Αν δεν υπάρχουν εδώ, ειδοποιήθηκαν να έρθουν από την Αθήνα όπως επιβάλλεται; Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, γιατί μαθαίνουμε ότι τελευταία και εντελώς συμπτωματικά, η κατασκευαστική εταιρεία, ο “Άκτωρας” δηλαδή, ετοιμάζεται να κάνει δωρεά ένα αυτοκίνητο, το οποίο του ζητήθηκε ως χορηγία από κάποια κρατική υπηρεσία της περιοχής μας, που έχει ανάμιξη στο έργο.

    Αν πρόκειται για τούνελ διαφυγής Χριστιανών, μήπως θα πρέπει να ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος; Γιατί η εταιρεία του αγωγοπύ ΤΑΡ δεν παίρνει θέση και αν δεν υπάρχει τίποτα να διαψεύσει το θέμα; Μια απλή ανακοίνωση πέντε αράδων αρκεί.

    Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί πέρα από τα τηλεφωνλήματα κατοίκων της Αμφιτρίτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν μαζί μας και θεσμικοί εκπρόσωποι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έχουν επίσης τις ίδιες απορίες. Αν πρόκειται για ένα εύρημα σημαντικής αρχαιολογικής ή χριστιανικής αξίας, δεν γίνεται να το… παραχώσουν για να μην υπάρξει καθυστέρηση του έργου για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή να μην πληρώσει κάποια επιπλέον χρήματα μια εταιρεία κολοσσός!!!

    Περιμένουμε μια απάντηση και δεν θα σταματήσουμε να ρωτάμε μέχρι αυτή να έρθει.

    evros-news.gr μέσω voicenews.gr


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ