• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

    Οι φοροεισπράκτορες του μεσαίωνα ζουν και βασιλεύουν

    Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
    Δεν θα σας απασχολήσω πολύ, με κάτι που ούτως ή άλλως βιώνετε στο πετσί σας, αλλά θα δώσω με τη σειρά μερικά απλά δεδομένα, για να τα έχετε ταξινομημένα και ξεκάθαρα στο μυαλό σας.
    1. Σήμερα, σε όλα τα μέρη της Γης, όλοι πληρώνουν τεσσάρων ειδών φόρους.
    Α. Άμεσα, απ΄ ευθείας στο κράτος, ανάλογα με τα έσοδά τους.
    Β. Έμμεσα (μέσω τρίτων) στο κράτος, ανάλογα με το τι ξοδεύουν. Αυτός ο φόρος είναι ο λεγόμενος ΦΠΑ, ή οι πράσινοι φόροι, που επιβαρύνουν τις τιμές κάθε προϊόντος και κάθε υπηρεσίας (εκδούλευσης). Αυτός που τους εισπράττει (π.χ. μαγαζάτορας) τους δίνει για λογαριασμό μας, για λογαριασμό των καταναλωτών δηλαδή, στο κράτος.
    Γ. Πρόστυχους φόρους, πρόσθετους δηλαδή φόρους, που βαφτίζονται με διάφορα ονόματα και ρουφάνε το αίμα των λαών, όπως ΕΝΦΙΑ, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ, ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΒΑΡΚΑΡΗΔΩΝ στους εκτελωνισμούς, ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ, ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥ, ΤΕΛΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΤΕΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ, ΥΚΩ υπερ των νησιών, ΕΤΜΕΑΡ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κτλ κτλ κτλ. Αυτά τα πληρώνετε κάθε μέρα και είδηση δεν παίρνετε.
    Δ. Τοπικοί φόροι, που είναι οι φόροι στον Δήμο. Φόροι για σκουπίδια, κατάληψη πεζοδρομίου, χρήση υπεδάφους (για τα καλώδια και την ύδρευση που έρχεται στο σπίτι σας), κτλ κτλ που έχουν ονομαστεί όλα μαζί χρεώσεις Δήμου και σε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ των 180 ευρώ, πληρώνεις 18 ευρώ για την ΔΕΗ, 150 ευρώ για τους μισθούς των υπαλλήλων του Δήμου και 12 ευρώ διάφορους πρόστυχους φόρους.
    2. Κάποτε, υπήρχανε και πάλι πολλών ειδών φόροι.
    Α. Απ΄ ευθείας στο κράτος, ανάλογα με τα έσοδα.
    Β. Πρόστυχοι φόροι, όπως ο φόρος των καμινάδων στο Βυζάντιο, φόρος τζακιών στην Αγγλία, φόρος τζαμιών, ανάλογα με το πόσα τζάμια είχες στο σπίτι, φόρος λαδιού, στην αρχαία Αίγυπτο, φόρος υπέρ του Γιαχβέ, στους Εβραίους, φόρος για να έχεις μούσι, από τον Μεγάλο Πέτρο στη Ρωσία, φόρος για να φοράς καπέλο, φόρος "αργομουνιάτικος" επί τουρκοκρατίας, σε όσες χήρες δεν ξαναπαντρευότανε, το χαράτσι, που πλήρωνε κάθε άντρας άνω των 15 ετών στον ντεφτέρ Κεχαγιά, κτλ κτλ
    Γ. Τοπικοί φόροι, που πληρωνότανε στις θρησκευτικές κυρίως αρχές.
    Όσον αφορά τους φοροεισπράκτορες, κάποτε γύριζαν με ένοπλη συνοδεία και μάζευαν τους φόρους μπαίνοντας με τη βία μέσα στα σπίτια, τιμωρώντας τους παραβάτες, στερώντας την ελευθερία τους και παίρνοντας τα παιδιά τους για δούλους εργασίας ή του σεξ.
    Σήμερα, τα πράγματα είναι πιο απλά. Έχοντας αναγκαστικά όλοι τα όποια χρήματα έχουν στις τράπεζες και με τις τράπεζες κλειστές, ώστε να μην μπορούν να πάνε να τα πάρουν, μπαίνει ο φορατζής και κάνει, στην Ελλάδα για παράδειγμα, δύο ηλεκτρονικές κατασχέσεις ανά λεπτό, παίρνοντας τα πάντα από όποιον κρίνει το σύστημα. Και βέβαια, αν δεν έχεις χρήματα πας φυλακή.
    Λοιπόν;;;;
    Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ζείτε σε μία ευνομούμενη και πολιτισμένη δημοκρατία;;;
    Είστε κολίγοι, δούλοι, ενός άγνωστου αφέντη, που δεν ξέρεις ούτε που μένει, ούτε με τι μοιάζει. Κάποτε βλέπετε, οι φορατζήδες και οι ντεφτέρ Κεχαγιάδες, ερχότανε με το σπαθί, έπαιρνες και συ το δικό σου και όποιον έπαιρνε ο χάρος. Σήμερα, ανώνυμοι και ασφαλείς, κάθονται στο γραφείο τους, δούλοι κι αυτοί του ανώνυμου αφέντη και κατάσχουν μέσω ενός υπολογιστή το άϋλο χρήμα από τις τράπεζες και αν χρειαστεί, σου στέλνουν τους μπράβους τους να σου αδειάσουν το σπίτι, ή το μαγαζί.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ