• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ;;

    Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;
    Η ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ <<ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ>> ;;

    Οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας.

    ΛΑ ΡΟΣΦΟΥΚΩ - 1613....1680 - ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    Με εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση, θα ταχθεί η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.
    Ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας με τον καλύτερο τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα. Αυτός ήταν ο κοινός άξονας στη διυπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Στη σύσκεψη μετείχαν, μαζί με άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
    Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τις έως τώρα διεργασίες και επαφές με την γειτονική χώρα. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου εξέφρασε την εκτίμηση πως η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες, που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε παραγωγικές λύσεις, όπως ανέφερε και συνέχισε: Όσο αφορά στη FYROM, αφορούσε περισσότερο στο ονοματολογικό. Στο ονοματολογικό η Κυβέρνηση όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μία σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλει η Ελλάδα ως θέση και στο Βουκουρέστι.
    Ο Νίκος Κοτζιάς, υπεραμύνθηκε της ανάγκης για συνεννόηση με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και με κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησαν τη χώρα, ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου, όπως είπε.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι η διαφωνία του παραμένει, λέγοντας ότι η μη χρήση του όρου Μακεδονία είναι μια πάγια εθνική θέση. Για το θέμα υπάρχουν δύο αποφάσεις - σταθμοί ανέφερε. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 αλλά και αυτή του Βουκουρεστίου. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται έχοντας ως κόκκινη γραμμή την θέση που υιοθετήθηκε στην Αθήνα το 2007 για σύνθετη ονομασία έναντι όλων για όλες τις χρήσεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε πως έχει εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά. 


    epanekkinisis

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ