• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

    Ρομπότ-εξολοθρευτές κατά των ανθρώπων, τι συζητήθηκε στον Ο.Η.Ε.

    Ευφυείς πολεμικές μηχανές θα μπορούν να αποφασίζουν για το ποιος θα ζει και ποιος θα πεθαίνει.


    Ένα σενάριο που ακούγεται εφιαλτικό είναι όμως στα σχέδια της Νέας Τάξης, όπως καιρό τώρα προειδοποιεί ο Δημοσθένης Λιακόπουλος σε βιβλία και εκπομπές του.
    Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να κάνουν τα μελλοντικά αυτοματοποιημένα οπλικά συστήματα να θυμίζουν το σενάριο της ταινίας «Εξολοθρευτής», σχολιάζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
    Πρόσφατα συνασπισμός περισσότερων από 1.000 εμπειρογνωμόνων της τεχνολογίας και της βιομηχανίας απαίτησε να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση τεχνητής νοημοσύνης σε οπλικά συστήματα.
    Όπως μεταδίδει το livescience, στην Σύνοδο του Ο.Η.Ε. για τα Συμβατικά Όπλα στην Γενεύη, 123 έθνη ψήφισαν να ξεκινήσουν επίσημα οι συζητήσεις σχετικά με τους κινδύνους που τίθενται από τα αυτόνομα όπλα.
    «Τα σχέδια της Κίνας για τα όπλα και την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μοιάζουν τρομακτικά, αλλά ακόμη πιο τρομακτικές είναι οι παρόμοιες προσπάθειες των ΗΠΑ, της Ρωσία, του Ισραήλ και άλλων χωρών», δήλωσε ένας από τους ιδρυτές της συνόδου Stephen Goose και πρόσθεσε:
    «Το βασικό πράγμα που διακρίνει ένα πλήρως αυτόνομο όπλο από ένα συνηθισμένο συμβατικό όπλα, ή ακόμα και ένα ημι-αυτόνομο όπλο σαν τα μη επανδρωμένα οχήματα, είναι ότι ο άνθρωπος πίσω από αυτά αποφασίζει τι ή ποιον θα στοχεύσει και πότε να τραβήξει τη σκανδάλη.
    Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αισθητήρων δεν υπάρχει ο παράγων άνθρωπος και αυτά θα παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις στο πεδίο της μάχης.
    (…)
    Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται πλέον να ομονοεί κατά την ανάπτυξη των πλήρως αυτόνομων όπλων. Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η επιδίωξη κατασκευής τέτοιων πλήρως αυτόνομων όπλων θα βλάψει τη φήμη της επιστημονικής κοινότητας για την τεχνητή νοημοσύνη
    Εκτός από την προφανή κίνδυνο τα ρομπότ δολοφόνοι να πέσουν σε χέρια τρομοκρατών, η ίδια η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών που θα απειλούσε τη διεθνή σταθερότητα».
    «Οι κίνδυνοι από τα πλήρως αυτόνομα όπλα είναι προβλέψιμοι, και θα πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για την πρόληψη καταστροφική για τους πολίτες, στους στρατιώτες, και τον πλανήτη, επέκτασης τους στο μέλλον», κατέληξε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ