• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

    Το σχολείο της νέας εποχής

    "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

    Άρθρο 16, παράγραφος 2, του Ελληνικού Συντάγματος.


    Διαβάζοντας τα άρθρα
    Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης -Ευαισθητοποίησης Έμφυλων Ταυτοτήτων στο Ελληνικό σχολείο!
    αυτόματα θυμήθηκα την προφητεία του πατρο-Κοσμά, σύμφωνα με την οποία "θα βγουν απ΄τα σχολεία πράγματα που δε φαντάζεται ο νους σας".
    Η νέα τάξη έχοντας καταφέρει να βγάλει από το σπίτι και τους δύο γονείς, να τρέχουν νυχθημερόν σε δουλειά ή δουλειές, μην αφήνοντάς τους χρόνο ουσιαστικά για τα παιδιά τους, μοιάζει με το αρπακτικό, που βλέποντας τη φωλιά ελεύθερη από τους γονείς, που έχουν βγει να βρουν τροφή για να ταΐσουν τα μικρά τους, την πλησιάζει για να κατασπαράξει τους ανυπεράσπιστους νεοσσούς.
    Το να μεγαλώσεις τα παιδιά είναι δύσκολο, και αν δεν υπάρχει βοήθεια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες (πόσο να μπορέσουν κι αυτοί;;) η εύκολη λύση είναι να τα "παρκάρεις" σε διάφορα προνήπια και παιδικούς σταθμούς. 
    Εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα προσλαμβάνεται κάποια να τα φυλάει, αλλά ποιός θα τα νουθετήσει; Ποιός θα τα εκπαιδεύσει;
    Έτσι, οι κουρασμένοι γονείς, οι επίσης κουρασμένοι παππούδες και γιαγιάδες, και οι (πολλές φορές αλλοδαπές) νταντάδες, δεν ασχολούνται με την εκπαίδευση. Τα παιδιά αφήνονται και στην "αγκαλιά" της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, "για να κάθεται ήσυχα", όπου τα "κατάλληλα" προγράμματα διαπαιδαγωγούν τους πολίτες του αύριο. Παιδικά προγράμματα γεμάτα βία, άγριες φωνές και περίεργα όντα, ρομπότ, ανθρωποειδή ή ... αυτό που έχουμε μάθει από το Hollywood να λέμε "εξωγήινα".   
    Ο νεαρός εγκέφαλος, που ρουφάει πληροφορίες σαν σφουγγάρι, δηλητηριάζεται ύπουλα, μεθοδικά και "αθόρυβα".
    Αργότερα το υποχρεωτικό σύστημα εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του μελλοντικού πολίτη, ψηφοφόρου, γονέα, με τις κατάλληλες μεθόδους, ώστε να είναι το πρόθυμο και υπάκουο πιόνι στα σχέδια της νέας εποχής, που κι αυτό με τη σειρά του, όταν κάνει οικογένεια, θα παραδώσει τα παιδιά του στο σύστημα να τα εκπαιδεύσει.
    Ας θυμηθούμε κι ένα απόσπασμα ομιλίας του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω βίντεο) :
    "αγοράζετε ένα κομμάτι κρέας. Το κομμάτι αυτό είναι ένα στερεό πράγμα. Όσο κι αν το πατήσεις από εδώ ή από ΄κει, θα διατηρήσει το σχήμα του. Όταν όμως αυτό το κομμάτι κρέας το βάλεις μέσα στη μηχανή του κιμά από κάτω τί βγαίνει; Βγαίνει κιμάς. Και τον κιμά τον πιάνεις στο χέρι σου και τον πλάθεις, τον κάνεις όπως θέλεις, τον κάνεις σουτζούκι, τον κάνεις κεφτέ.... Τί προτιμάτε να είστε; Κρέας ή κιμάς;"
    η νέα εποχή μας θέλει εύπλαστους, να μας χρησιμοποιήσει κατά το συμφέρον της, διαπλάθοντάς από πολύ μικρή ηλικία.
    Πλέον αποθρασύνεται, θέλοντας να εκπαιδεύσει τη νεολαία και στην κάθε είδους ανωμαλία, βαφτίζοντάς τες <<βιωματικές προσεγγίσεις μαζί με την πληροφόρηση που επιτρέπουν στη συνέχεια την αναστοχαστική διαδικασία και διευκολύνουν την ανάπτυξη της κριτικής στάσης>>.
     Προσέξτε επίσης τη δολιότητα του πράγματος: η εγκύκλιος υπεγράφη στις 23 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, και "συμπτωματικά" τελευταία μέρα πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ώστε να περάσει κρυφά, χωρίς αντιδράσεις μέχρι να ξανανοίξουν τα σχολεία στις 9 Ιανουαρίου (όσα άνοιξαν, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν απ΄την κακοκαιρία), τόσο από συλλόγους γονέων και διδασκόντων, όσο και από τα ΜΜΕ...!!! Υπόγεια, ύπουλα, μέσα στη ραθυμία και την ευδαιμονία των εορτών ώστε να περάσει απαρατήρητο...
     Θυμηθείτε την προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού: "θα βγουν απ΄τα σχολεία πράγματα που δε φαντάζεται ο νους σας.
    Κλείνοντας θα σας παραπέμψω σε βιβλία του κυρίου Δημοσθένη Λιακόπουλου:
    Αρχικά το "βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων", του 2004.
    Ο τόμος 41 "γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας" με τίτλο "σιωπηλά όπλα για ήσυχους πολέμους" και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 6 (εκπαιδεύοντας τους σκλάβους) ανάλυση για τη σύγχρονη εκπαίδευση και τη "δηλητηριώδη παιδαγωγική".
    Το βιβλίο του μοναχού Κάλλιστου Πολατίδου "οι τρεις εγκληματίαι", του 1986, που στηλιτεύει τους κυβερνήτες που πρωτοστάτησαν στην απαξίωση της παιδείας, που σταδιακά έφτασε στη σημερινή, επιτρέψτε μου τη λέξη, κατάντια. Απαξίωση και υποβάθμιση που ξεκίνησε απλοποιώντας την γλώσσα, αφαιρώντας πνεύματα και τόνους, τη δημιουργία μικτών σχολείων και φτάσαμε σήμερα τα παιδιά να πηγαίνουν σχεδόν ημίγυμνα στο σχολείο, να μη μαθαίνουν σχεδόν τίποτε, ούτε καν ορθογραφία, και να κυνηγιούνται (ακόμη και σε πολύ μικρές τάξεις του δημοτικού όπως μαθαίνω, περισσότερο τα κοριτσάκια κυνηγούν τα αγοράκια) για να κάνουν ό,τι βλέπουν στην τηλεόραση....
    Και τον τόμο 51, "ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός , η Ελλάδα και ο κόσμος που έρχεται", με συγκεντρωμένες τις προφητείες του φωτισμένου αυτού γέροντα.
    (ασήμαντος)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ