• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

    Παγκόσμιο δορυφορικό ιντερνέτ από το 2019

    Όλοι συνδεδεμένοι με τον παγκόσμιο ηγέτη


    Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης εκατοντάδων δορυφόρων για την παγκόσμια παροχή υπηρεσιών internet ξεκίνησε η εταιρεία OneWeb σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής δορυφόρων Airbus Defence & Space.
    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή από την Airbus Defence & Space 898 τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων βάρους 140 κιλών εκ των οποίων οι 648 πρόκειται να τεθούν σε τροχιά μέχρι το τέλος του 2019, ενώ οι υπόλοιποι 250 θα κατασκευαστούν και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την αντικατάσταση αυτών που για διάφορους λόγους πιθανόν να τεθούν εκτός λειτουργίας.
    Η παραγωγή των 898 δορυφόρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα νέο εργοστάσιο στην Φλώριδα των ΗΠΑ το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2018. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του βιομηχανικού σκέλους του προγράμματος είναι ότι το εργοστάσιο αυτό θα κατασκευάζει
    15 δορυφόρους την εβδομάδα δηλ. μέσα σε ένα χρόνο θα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των δορυφόρων που πρόκειται να τεθούν σε τροχιά και αρκετοί ακόμη που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.
    Οι 648 αρχικοί δορυφόροι σχεδιάζεται να έχουν τεθεί σε τροχιά μέχρι και το τέλος του 2019 επιτρέποντας την παροχή υπηρεσιών internet σε κάθε χρήστη σε ολόκληρο τον πλανήτη.
    Ο δορυφόρος της εταιρείας Airbus Defence & Space αποτελεί ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε αυτό τον τομέα και λειτουργεί στην μπάντα συχνοτήτων Ku (12–18 GHz).
    Οι δορυφόροι θα τοποθετηθούν σε χαμηλή γήινη τροχιά σε 18 πολικά επίπεδα τροχιάς σε ύψος 1.200 χλμ.
    Οι 648 δορυφόροι θα μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες internet σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε χρήστες οι οποίοι θα διαθέτουν κεραίες φασικής διάταξης διαστάσεων 36×16 εκατοστών.
    Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο με ταχύτητες 50 megabits/δευτερόλεπτο επιτρέποντας την διάχυση της πληροφορίας και των γνώσεων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε κοινωνίες οι οποίες για λόγους γεωγραφικούς και πρακτικούς είναι αποκλεισμένες.
    Στόχος μεταξύ άλλων της εταιρείας είναι η σύνδεση με αυτό τον αστερισμό των 648 δορυφόρων της Airbus Defence & Space κάθε απομονωμένου σχολείου σε ολόκληρο τον κόσμο με το διαδίκτυο μέχρι το 2022.
    Για την υλοποίηση του παραπάνω φιλόδοξου σχεδίου η εταιρεία OneWeb εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,2 δις ευρώ από την SoftBank Group και άλλους επενδυτές. Η νέα επένδυση της εταιρείας OneWeb θα εξασφαλίσει την απασχόληση 3.000 μηχανικών στις ΗΠΑ για μια περίοδο 4 ετών. (corfiatico)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ