• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

    Γιατί δεν πρέπει να κάνετε το... σήμα της νίκης στις φωτογραφίες

    Ανησυχία μετά την ανακοίνωση Ιαπώνων ερευνητων...
    Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αντέγραψαν επιτυχώς δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων από μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου που έκανε με τα δάχτυλά του το σήμα «V» της νίκης, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα να κλαπούν τέτοιες πληροφορίες.


    «Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να εμφανιστεί σαν κάποιος άλλος, για παράδειγμα για να έχει πρόσβαση σ' ένα smartphone ή για να παραβιάσει κάποιον κλειδωμένο χώρο, όπως ένα διαμέρισμα», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Ρόιτερς ο Ισάο Ετσιζέν, καθηγητής στο Ιαπωνικό Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής.

    Το σήμα της νίκης με τα δύο δάχτυλα είναι μια πολύ συνηθισμένη χειρονομία μεταξύ των Γιαπωνέζων που ποζάρουν για φωτογραφία.

    Ο Ετσιζέν και ο συνάδελφός του ερευνητής Τατέο Ογκάνε αναπαρήγαγαν την Παρασκευή ένα πείραμα κατά το οποίο πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ετσιζέν από μια ψηφιακή φωτογραφία που είχε τραβηχτεί από απόσταση 3 μέτρων.

    Η υψηλής ανάλυσης φωτογραφία είχε τραβηχτεί με φακούς 135-mm από μια φωτογραφική μηχανή SLR.

    Τα σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν πλέον περάσει στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια ως εναλλακτική επιλογή για την ταυτοποίηση του χρήστη, αντί των κωδικών ή των προσωπικών αριθμών αναγνώρισης (PINs).

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ