• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

    Αυτοκτονίες και ατυχήματα (;) στο πιο τρομακτικό θέρετρο του κόσμου!

    Ήταν ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο: με πυρετώδεις ρυθμούς ξεκίνησαν τα κατασκευαστικά έργα στην επαρχεία Σανζί (Sanzhi) στην Ταϊβάν το 1978,

    με στόχο η περιοχή να γίνει το απόλυτο τουριστικό θέρετρο του κόσμου. Αντ' αυτού έγινε το πιο τρομακτικό θέρετρο του κόσμου.

    Οι κατασκευές σταμάτησαν μόλις δυο χρόνια αργότερα καθώς μια σειρά μυστηριωδών θανάτων, αυτοκτονιών αλλά και ατυχημάτων (που ίσως να μην ήταν και ατυχήματα) στοίχειωσαν την περιοχή.
    Από το 1980 και μετά, σε κανέναν δεν επετράπη να ξαναπάει στο Sanzhi Resort. Τα φουτουριστικά κτίρια σε σχήμα UFO στέκουν εγκαταλελειμένα σαν ξόανα.
    Δεκάδες εργάτες (ο ακριβής αριθμός δεν ανακοινώθηκε ποτέ) που έχτιζαν αυτά τα περίεργα κτίρια αυτοκτόνησαν. Κανένας δεν είχε εκδηλώσει πριν συμπτώματα μελαγχολίας ή κατάθλιψης.
    Επίσης μια σειρά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σημειώθηκαν την ίδια περίοδο στους γύρω δρόμους.

    Οι θρύλοι για το τρομακτικό αυτό μέρος δίνουν και παίρνουν μέχρι σήμερα.
    Αρκετοί πιστεύουν ότι το θέρετρο χτίστηκε πάνω σε ένα νεκροταφείο Ολλανδών στρατιωτών που πολέμησαν στην Ταϊβάν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Κάποιοι εργάτες (που δεν αυτοκτόνησαν) ανέφεραν χαμηλόφωνα ότι τους είχαν επισκεφτεί πνεύματα που ζητούσαν να μην διαταραχθεί η ησυχία τους.
    Κάποιοι άλλοι ότι το μέρος στοιχειώθηκε αφού καταστράφηκε το μεγάλο τσιμεντένιο άγαλμα ενός δράκου, που βρισκόταν στην είσοδο της πόλης (στις ασιατικές κουλτούρες ο δράκος συμβολίζει την καλή τύχη).
    Σύμφωνα με το Blumhouse.com, το 1989, ένας πρόεδρος της επαρχίας θέλησε να ολοκληρώσει το έργο που είχε ξεκινήσει πριν μια δεκαετία και να κατασκευάσει το θέρετρο.
    Έτσι, επιστράτευσε μια ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών και αποφάσισε να επενδύσει 32 εκατ. δολάρια στην... αναβίωση του πρότζεκτ. Οι κακοτεχνίες στην αρχική κατασκευή όλων των κτιρίων απαιτούσε όμως πολύ περισσότερο χρήμα. Μέχρι που ένας ισχυρός σεισμός που χτύπησε την - ούτως ή άλλως- σεισμογενή Ταϊβάν, αποτελείωσε το όνειρο για το απόλυτο θέρετρο...
    Πολλά ακούγονται μέχρι σήμερα για το τι τελικά έγινε στη Σανζί. Κανείς δεν έμαθε με βεβαιότητα. Και πιθανότατα ποτέ κανείς δεν θα μάθει...  
    news

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ