• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ: ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

    Στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφθασε χθες, Πέμπτη (19/01/2017) στην Ουάσινγκτον και συμμετείχε στις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του.

    ΔΕΙΤΕ LIVE:



    Ο Τραμπ έφθασε με τη σύζυγό του, Μελάνια στην Ουάσινγκτον για να κατευθυνθεί στο «Trump International Tower» για γεύμα με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι συνολικά 900.000 άνθρωποι, υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ, θα συρρεύσουν στην Ουάσινγκτον για την τελετή, η οποία περιλαμβάνει την ορκωμοσία στα σκαλιά του Καπιτωλίου και την παρέλαση προς το Λευκό Οίκο, υπό το βλέμμα του συγκεντρωμένου πλήθους.
    Η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Περίπου 28.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας, αποκλείοντας μία περιοχή έκτασης οκτώ τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης.
    Έφθασε στην Ουάσινγκτον με τη Μελάνια
    Ο Τραμπ έφθασε την Πέμπτη (19/01/2017) με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσιγκτον.
    Thank you for joining us at the Lincoln Memorial tonight- a very special evening! Together, we are going to MAKE AMERICA GREAT AGAIN! pic.twitter.com/5d774OCx5o
    — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 20, 2017
    Φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια, η οποία φορούσε γυαλιά ηλίου και ένα σκούρο παλτό. Μαζί τους ήταν και ο γιος τους, Μπάρον.
    Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους, όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μετά την ορκωμοσία.
    trump
    Ο δισεκατομμυριούχος μετέβη αμέσως στο ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον το οποίο φέρει το όνομά του - το Trump International Hotel και εγκαινίασε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
    Ήδη πραγματοποιήθηκε δείπνο, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία, προς τιμήν του νέου προεδρικού ζεύγους.
    Στο δείπνο παραβρέθηκε το επιτελείο του Τραμπ καθώς οι χορηγοί, όσοι δηλαδή τον στήριξαν οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία.
    (Βίντεο με το πρόγραμμα της ορκωμοσίας)


    Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας:
    15.30 ώρα Ελλάδας, 08.30 ώρα Ουάσινγκτον: Λειτουργία στην Επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, πλησίον του Λευκού Οίκου
    16.30: Υποδοχή του νέου προεδρικού ζεύγους από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο
    18.30: Άφιξη και των δύο ζευγαριών στο Καπιτώλιο – Εναρκτήριες ομιλίες -Ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας
    19.00: Ορκωμοσία Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς – Εκφώνηση της πρώτης του ομιλίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
    19.30: Λήξη της τελετής
    21.30: Στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο

    Ισχυρά μέτρα ασφαλείας
    Τα σχέδια ασφάλειας που έχει εκπονήσει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, για τη σημερινή (20/1) τελετή της προεδρικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 28.000 αστυνομικών και λοιπού προσωπικού ασφαλείας.
    Ο κλοιός ασφάλειας που θα δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, θα έχει μήκος οκτώ χιλιομέτρων.
    Για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας θα χρησιμοποιηθεί συρματόπλεγμα μήκους αρκετών χιλιομέτρων, οδοφράγματα, αλλά και ειδικά εμπόδια κατά της διέλευσης φορτηγών.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ