• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

    Σάλος από το ρεπορτάζ του CNN: Τι θα συμβεί αν δολοφονηθεί απόψε ο Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το ρεπορτάζ του αμερικάνικου CNN, το οποίο περιγράφει τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που κάποιος δολοφονούσε τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του.

    Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενόψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ κορυφώνονται οι διαδηλώσεις από τους επικριτές του.
    Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων την Πέμπτη, το CNN ανέφερε πως αν ο Τραμπ δεχόταν δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που προηγούνται της ορκωμοσίας, ο αντικαταστάτης του δεν θα ήταν κάποιος από το δικό του επιτελείο.
    Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο αντικαταστάτης του θα προερχόταν από την κυβερνητική ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
    Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του CNN δέχτηκε επικρίσεις από πάρα πολλούς χρήστες των social media, ακόμα και από ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, επειδή «προωθεί τη βία».
    Υπενθυμίζεται ότι, το CNN είχε δεχτεί επίθεση από τον Τραμπ κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Τότε, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να «βγάλει τον σκασμό».
    Επιπλέον, είχε προηγηθεί ένα ρεπορτάζ του δικτύου που ήθελε τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται σε απόρρητο έγγραφο του FBI που προειδοποιούσε ότι οι Ρώσοι έχουν υλικό με το οποίο μπορούν να τον εκβιάσουν στο μέλλον, γεγονός που είχε εξοργίσει τον μεγιστάνα.
    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της ορκωμοσίας
    Τα σχέδια ασφάλειας που έχει εκπονήσει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, για τη σημερινή τελετή της προεδρικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 28.000 αστυνομικών και λοιπού προσωπικού ασφαλείας.
    Ο κλοιός ασφάλειας που θα δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, θα έχει μήκος οκτώ χιλιομέτρων.
    Για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας θα χρησιμοποιηθεί συρματόπλεγμα μήκους αρκετών χιλιομέτρων, οδοφράγματα, αλλά και ειδικά εμπόδια κατά της διέλευσης φορτηγών.
    Οι αρχές της πόλης αναμένουν ότι θα φτάσουν στην Ουάσινγκτον περίπου 900.000 άνθρωποι, τόσο υποστηρικτές, όσο και διαδηλωτές κατά της προεδρικής εκλογής του Τραμπ.
    Μία ομάδα διαδηλωτών, που είναι γνωστή ως Distrupt J20 γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε καθένα από τα 12 σημεία αστυνομικού ελέγχου, ενώ θα εμποδίσει και την πρόσβαση στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον.
    Οι αστυνομικές αρχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, έχουν δεσμευτεί προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των διαδηλωτών, αναφορικά με την ελευθερία του λόγου, αλλά και την οργάνωση ειρηνικών συγκεντρώσεων.
    Παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, ο αριθμός των 900.000 ανθρώπων που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Ουάσινγκτον, είναι σημαντικά μικρότερος από τα δύο εκατομμύρια των ανθρώπων που έφτασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα για την πρώτη προεδρική ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 2009.
    Για τη δεύτερη προεδρική ορκωμοσία του το 2013, είχαν φτάσει στην Ουάσιγκτον ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
    Πάντως η πρόβλεψη του καιρού για την Ουάσινγκτον αναφέρει βροχόπτωση, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις υποστήριξης ή διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ.
    Παρά την αρχική απαγόρευση, οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν τη χρήση ομπρελών μικρού μεγέθους για όσους θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.
    Η ομάδα υποστήριξης μέτρων ασφάλειας (Bikers for Trump) που συγκροτήθηκε προκειμένου να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στην κεντρική διάσκεψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Κλίβελαντ, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβει στην περίπτωση που διαδηλωτές αποκλείσουν την πρόσβαση υποστηρικτών του Τραμπ στην επίσημη τελετή της προεδρικής ορκωμοσίας, σύμφωνα με τον Ντένις Έγκμπερτ που είναι ένας από τα βασικά στελέχη της αναφερόμενης ομάδας.
    “Θα υποστηρίξουμε την τήρηση της τάξης. Δε θέλουμε κάτι διαφορετικό” δήλωσε χαρακτηριστικά ο 63χρονος Έγκμπερτ, που είναι συνταξιούχος ηλεκτρολόγος από το Χάρισμπουργκ (Πενσυλβανία).
    Σημειώνεται ότι η επίσημη προεδρική ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στα σκαλιά εισόδου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση προς τον Λευκό Οίκο.
    Ο αριθμός των αδειών που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ουάσιγκτον για τη διοργάνωση τόσο εκδηλώσεων υποστήριξης στον Τραμπ, όσο και διαδηλώσεων κατά της εκλογής του πλησιάζει τις 30 και είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το συνηθισμένο αριθμό αδειών που δόθηκαν σε προηγούμενες προεδρικές ορκωμοσίες.
    Παρόμοιες εκδηλώσεις υποστήριξης, αλλά και διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από πόλεις στις ΗΠΑ, από τη Βοστόνη μέχρι το Λος Άντζελες, αλλά και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, εκδηλώσεις υποστήριξης και διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το Σίδνεϊ, το βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Πράγα.

    Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
    Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις από τους πολέμιους του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ορκωμοσίας του στην Ουάσινγκτον.
    Χθες, στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά στο ξενοδοχείο Trump International Hotel και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ όπου ζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.
    Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολιτικοί, ακτιβιστές, αλλά και διασημότητες. Μεταξύ αυτών κι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, αλλά κι ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν που πρωταγωνιστεί σε παρωδία για τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live».
    «Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ελέγχει την Ουάσιγκτον, αλλά εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας ως Αμερικανοί. Δεν φοβόμαστε το μέλλον. Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα είναι λαμπερό, εάν ακουστεί η φωνή των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο ντε Μπλάζιο.
    Στην Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία χθες το βράδυ.
    Οι αστυνομικές δυνάμεις φορούσαν εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, ενώ προχώρησαν στη χρήση σπρέι πιπεριού.
    (tribune)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ