• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

  Απίστευτο! Η Τετάρτη ήταν μόνη μέρα χωρίς δολοφονία μετά το 2015 στο Ελ Σαλβαδόρ!

  Είναι ελάχιστες οι ημέρες μέσα στον τρέχοντα αιώνα που το δελτίο συμβάντων της αστυνομίας στο Ελ Σαλβαδόρ δεν περιλαμβάνει μια δολοφονία. Για την ακρίβεια από το 2012 και μετά μόλις τέσσερις μέρες πέρασαν χωρίς να σημειωθεί δολοφονία στη χώρα αυτή.

  Ο διοικητής της αστυνομίας Χάουαρντ Κότο δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη ότι την Τετάρτη δεν καταγράφηκε ούτε ένας φόνος στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής.
  Η προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 22 Ιανουάριου 2015, σύμφωνα με το αρχείο του Associated Press. Μία ημέρα χωρίς καμία ανθρωποκτονία καταγράφηκε επίσης το 2013, ενώ δύο ημέρες το 2012.
  Ο μέσος όρος των φόνων στο Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα με περίπου 6 εκατομμύρια κατοίκους, έφτασε το 2016 τους 14,4 την ημέρα. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έφτασε στο απόγειό του το 2015, με 104 για κάθε 100.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, όπου δεν μαίνεται πόλεμος.
  Τουλάχιστον 6.657 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2015 καθώς αυξήθηκαν οι μαζικές δολοφονίες και η βία μεταξύ μελών συμμοριών και της αστυνομίας. Τον Αύγουστο του 2015 η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τουλάχιστον 125 φόνους σε διάστημα μόλις τριών ημερών σε όλη τη χώρα, ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο ακόμη και για το Ελ Σαλβαδόρ.
  Πηγή: al Jazeera / ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ