• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

    Ο «γκουρού» του πολέμου Φράνσις Φουκογιάμα προειδοποιεί για παγκόσμιο ολοκαύτωμα: «Έρχεται πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας»

    Ο «γκουρού» του πολέμουΦράνσις Φουκουγιάμα, προχώρησε σημαντικές δηλώσεις, σχετικά με  την ένταση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Συγκεκριμένα...

    Ο «γκουρού» του πολέμουΦράνσις Φουκουγιάμα, προχώρησε σημαντικές δηλώσεις, σχετικά με  την ένταση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
    Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

    «Έχουμε να κάνουμε με έναν δισδιάστατο Τραμπ. Έναν «καλό», ρεαλιστή, θετικιστή, και έναν Τραμπ που ξυπνάει στις 3 το πρωί και κατακεραυνώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσω του twitter. Πρέπει να δούμε ποιός από τους δύο Τραμπ θα αναδυθεί ως πρόεδρος». Αυτό υποστήριξε χθες ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, φιλόσοφος και συγγραφέας του βιβλίου αναφοράς «Το τέλος της Ιστορίας» Φράνσις Φουκογιάμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.
    Ο αμερικανός διανοητής, εκτίμησε πάντως ότι με βάση τα μέχρι τώρα σημάδια θα επικρατήσει μάλλον ο δεύτερος. Επισήμανε επίσης ότι ο νέος αμερικανός Πρόεδρος ήδη έχει ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο με το Μεξικό, θέλοντας να το εκφοβίσει, αλλά όπως είπε βασικός αντίπαλος του προέδρου των ΗΠΑ θα είναι η Κίνα, με αυξημένες πιθανότητες ακόμα και για μία πολεμική σύρραξη στην νοτιοανατολική θάλασσα της Ασίας.
    «Αυτός είναι και ο λόγος που ο αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα ειρήνης στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά, προκειμένου να επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό με την Κίνα, γεγονός, ωστόσο, που είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα και στην Ευρώπη, εκτίμησε.
    Επιπλέον, κάνει αναφορά στην εκτίμηση που θρέφει ο Ντόνταλντ Τραμπ στους ισχυρούς άνδρες όπως τον Ερντογάν, τον πρόεδρο της Αιγύπτου, και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, γεγονός που, όπως λέει, ενδεχομένως να ενισχύσει την ανάδειξη αντίστοιχων εθνικιστικών κινημάτων σε άλλες χώρες, όπως στην Ουγγαρία. «Του αρέσει να προκαλεί, να ενοχλεί και να ακούγεται και ενδεχομένως, να λειτουργήσει συνεκτικά για τους ψηφοφόρους της Λεπέν», είπε.
    «Το γεγονός ότι ο Τραμπ εκλέχθηκε από την εργατική τάξη και τους λιγότερο καταρτισμένους αντικατοπτρίζει τον αντίλογο στην παγκοσμιοποίηση», αναφέρει εκτιμώντας ότι η αμερικανική προεδρία ενεργά θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει πολλά θεσμικά όργανα. Παρ’ όλα αυτά, «ενδεχομένως στο τέλος να τον δει κάποιος σαν ένα επιτυχημένο πρόεδρο όχι μόνο για μία αλλά ακόμα και για δύο θητείες».
    Όσον αφορά την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο πελατειακό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, χαρακτήρισε ως «ένα πλήγμα στην Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της Δημοκρατίας και αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εδραιωμένη με όλα όσα συνεπάγεται». Τόνισε δε, ότι «η ποιότητα του κράτους είναι αυτό που θα κάνει τη Δημοκρατία να δουλέψει σωστά».




    pentapostagma.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ