Ο πολύς χρόνος στο Facebook μπορεί να «ξυπνήσει αισθήματα ζήλιας, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015 και η ζήλια αυτή μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε μελαγχολία ή ακόμα και κατάθλιψη. Πολλοί χρήστες που ζηλεύουν τις δραστηριότητες και τον τρόπο ζωής των φίλων τους στο Facebook είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς, ότι ο τρόπος που παρουσιάζει κάποιος τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και την πραγματική τους ζωή.
Σκεφτείτε ότι αν σβήσετε την εφαρμογή από το κινητό σας θα σώσετε περίπου το 20% της μπαταρίας σας.
Σύμφωνα με έρευνα, το Facebook μειώνει το μέσο όρο της συγκέντρωσής σας, ενώ επηρεάζει την χημεία του εγκεφάλου σας.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και χάσμα μεταξύ τους. Το να κοιτάτε συνέχεια τι γίνεται στο Facebook, μπορεί να καταστρέψει τις προσωπικές σας στιγμές, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκεστε συνέχεια σε επαφή με παλιές σας σχέσεις μπορεί αν είναι αφορμή για καβγάδες.
Η εξάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυσκολεύει τους ανθρώπους να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, εκτός διαδικτύου. Η πικρή αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι από τους διαδικτυακούς σας φίλους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για εσάς.
Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, όσο περισσότερο χρόνο περνάτε στο Facebook, τόσο χειρότερα νιώθετε. Και αυτό συμβαίνει επειδή για πολλούς το Facebook κρίνεται ως χάσιμο χρόνου.
Το Facebook χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ο οποίος εμφανίζει στο news feed μας αναρτήσεις, άρθρα και Post τα οποία κρίνει ότι θα μας αρέσουν. Κάτι τέτοιο δημιουργεί στο άτομο την ψευδαίσθηση ότι όλοι γύρω του μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και ότι όλοι μοιράζονται τις ίδιες πληροφορίες με εκείνον.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, το Facebook χρησιμοποιεί αλγόριθμους προκειμένου να εμφανίζει πράγματα που ξέρει ότι θα μας αρέσουν. Αν και δεν το πετυχαίνει πάντοτε, το Facebook χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές.
Το Facebook γνωρίζει περισσότερα για εσάς από όσα νομίζατε. Ο Δανός software developer Soren Louv-Jansen δημιούργησε ένα εργαλείο με το οποίο ο καθένας μπορεί να δει τις συνήθειες ύπνου των φίλων του. Αν και το Facebook του ζήτησε να «κατεβάσει» το συγκεκριμένο εργαλείο, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές προσωπικές μας πληροφορίες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πρόσβαση σε αυτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.