• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

    Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Πολικές θερμοκρασίας

    Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και θυελλώδεις άνεμοι.

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από αύριο Πέμπτη εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα, χιόνια και παγετό.
    Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ το δριμύ κύμα ψύχους θα καλύψει όλη τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.
    Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης (05.01.2017). Αρχικά, τα νησιά του Ιονίου καθώς και τα παράλια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως θα "βουλιάξουν" από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το ίδιο θα συμβεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
    Πιο αναλυτικά:
    α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης: 
    1. μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. 
    2. μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
    β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές: 
    1. από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην ‘Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. 
    2. από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χωρά και την Κρήτη.
    γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
    δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι οποίοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ