• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

    Πότε θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

    Όταν δεν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία των δικαιούχων -περιουσιακά ή οικογενειακά- τότε οι αιτήσεις είναι απλές

    Καθυστερήσεις παρατηρούνται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
    Συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
    Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί, στόχος είναι να λειτουργήσει η πλατφόρμα μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου.
    Ανέφερε ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών του συνόλου των δήμων της χώρας και των ΚΕΠ. Είπε ότι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε μέσω Ίντερνετ, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε μέσω δήμων.
    Σημείωσε πως όταν δεν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία των δικαιούχων -περιουσιακά ή οικογενειακά- τότε οι αιτήσεις είναι απλές και θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ.
    Αν υπάρχουν αλλαγές, όπως εξήγησε θα είναι καλύτερα να υποβάλλονται στις υπηρεσίες των δήμων καθώς θα χρειάζονται πιστοποιητικά και έγγραφα. Υπογράμμισε πως το βασικό στοιχείο που θα χρειάζονται όσοι υποβάλλουν αιτήσεις είναι το εισόδημα των τελευταίων έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
    Πλέον, όπως προβλέπεται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μπορεί να καλύψει περίπου 700.000 δικαιούχους και κατ’ επέκταση, ακόμη περισσότερους πολίτες και μέλη των οικογενειών τους.
    Ο θεσμός αφορά πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και θα λάβουν:
    • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
    • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
    • Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.
    Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
    Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Από το συνολικό ποσό, στόχος των υπηρεσιών πρόνοιας είναι το 50% να δαπανάται αποκλειστικά μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας, ενώ για το υπόλοιπο 50% να υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης, μέσω τραπεζικού συστήματος ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας από ΑΤΜ.
    Υποβολή αιτήσεων
    Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του:
    - Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.
    - Είτε μέσω των Δήμων ή το ΚΕΠ του προγράμματος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ