• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

  Ερευνητές στην Κίνα βρείτε ένα 2.000 ετών σπαθί που ήταν σα να κατασκευάστηκε τώρα

  Το 2300 ετών σπαθί έχει αφήσει έκπληκτους τους εμπειρογνώμονες δεδομένου ότι, παρά την παλαιότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης.
  Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σπαθί δεν οξειδώθηκε επειδή ο τάφος είχε σφραγιστεί. Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην επαρχία Χενάν (κεντρική-ανατολική Κίνα) ένα σπαθί χάλυβα κατασκευασμένο περισσότερα από 2.300 χρόνια πριν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το σπαθί ανακαλύφθηκε κατά την ανασκαφή ενός τάφου στην πόλη Xinyang. Παρά την παλιαότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να παρατηρηθεί ότι η λεπίδα του σπαθιού διατηρεί ουσιαστικά την αρχική όξυνση.
  Researchers in China find a 2,000-year-old sword as sharp as when it was just crafted - Εικόνα2
  Liu Yong, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Chengyang Προστατευόμενη Περιοχή, ο οποίος είδε την τελετή για το σπαθί είπε ότι ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το αρχαίο όπλο.
  Η αρχαία πόλη της Chengyang είναι η καλύτερα διατηρημένη και μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου του Chu (770-223 π.Χ.). Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Xinyang στην επαρχία Χενάν. Η πόλη θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί γύρω από 2700 χρόνια πριν, όπως οι στρατώνες του Chu Βασιλείου. Μέσα από ένα ποίημα, είπε ότι ακόμα κι αν ο πιστός γενικά είχε πεθάνει,το πολύτιμο σπαθί του ήταν ακόμη λαμπερ;o. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του λαμπερού αυτού σπαθιού

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ