• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

    ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

    simaia_thraki-1-nai

    Πρόκειται για άρθρο πρόκληση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μιλιέτ, η οποία κυκλοφορεί στη Θράκη. Το υπογράφει ο Τζεγκίζ Ομέρ, ο οποίος μας πληροφορεί με θράσος και αλαζονεία, ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος δεν θα διαρκούσε ούτε “δυο-τρεις ώρες”, όπως είπε ο Κώστας Σημίτης.
    Τόσο ισχυρό θεωρεί τον τουρκικό στρατό ο Ομέρ. Γράφει στο περισπούδαστο άρθρο του, όπως το αναδημοσιεύουν τα tourkikanea: «Στην πραγματικότητα τα λόγια του Σημίτη και του Κον-Μπεντίτ είναι ιστορικά. Τα άτομα αυτά καθώς προέρχονται μέσα από το σύστημα και το ξέρουν πολύ καλά, υπό κάποια έννοια αποκάλυψαν το παρόν παγκόσμιο σύστημα, και περιέγραψαν με τον πιο απλό τρόπο πως δουλεύει.
    » Ο Σημίτης κατά την γνώμη μου είναι πολύ ρεαλιστής, αλλά η κουβέντα του, πως σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου αυτός θα διαρκούσε 2-3 ώρες, θα προκαλέσει τον θυμό των ομογενών του και ιδιαίτερα των ακραίων εθνικιστών.
    » Ο Σημίτης μίλησε ρεαλιστικά, αλλά για να μην θίξει περισσότερο την περηφάνια των ομογενών του επιμήκυνε την διάρκεια του πολέμου. Κατά την γνώμη μου ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα διαρκούσε ούτε 2 ώρες. Διότι η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν δύο στρατοί που δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε αριθμητικά, ούτε από πλευράς εξοπλισμού, εμπειρίας και εκπαίδευσης. Ο τουρκικός στρατός είναι από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ και του κόσμου».
    Και ο αρθρογράφος αναρωτιέται, τι τους θέλει η Ελλάδα (της οποίας είναι πολίτης) τους εξοπλισμούς «όταν πρόκειται για έναν πόλεμο που δεν θα μπορέσει να τον κερδίσει;».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ