• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

    Η Επιστήμη της… Ψυχολογίας προτείνει: Κλισιοσκόπιο στα 100!


    Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
    Ο σκοπός του πολέμου δεν είναι να πεθάνεις για την πατρίδα σου, αλλά να κάνεις το άλλο καθίκι να πεθάνει για τη δική του*
    (* George S. Patton, 1885-1945, Αμερικανός στρατηγός)
    Οι «σαπάκηδες» πάντα υπήρχαν και πάντα νόμιζαν ότι θα την γλυτώσουν. Σε Κατοχή, εμφύλιο, Χούντα, Αριστερά: για αυτό έχουν συμπήξει πάλι μέτωπο. Μάλιστα. Μέτωπο. Κοινό.
    • Πόσοι ξέρουν το βιβλίο (*προσεχώς περισσότερα-είναι υπαρκτό και όχι ¨μαϊμού του διαδικτύου) που εξηγούσε ότι ο εμφύλιος Αριστεράς- Κέντρου στην Ελλάδα το 1944-1949 ξεκίνησε, συνεχίστηκε και διακόπηκε ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρήσεων των Πολωνών ανταρτών εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ, ως... μέρος τακτικών αντιποίνων;
    • Πόσοι ξέρουν το πώς δεν προετοιμάσθηκε-καλή ώρα;- η Αριστερά για την Χούντα αφήνοντας μετά στην «πιτσιρικαρία» της το δικαίωμα, και πάλι, για να μπει στην... μηχανή του κιμά;
    • Πόσοι, από ποια κόμματα οργανώνουν πρακτικές άμυνες και αντιστάσεις; Εδώ ξέρουμε δύο-τρεις βουλευτές αντιτίθενται και πέραν τούτων ουδείς. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ...
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
    -Η κυβέρνηση του Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα κατάρρευσης της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz.«Δεν αρνούμαστε την πιθανότητα» ένα ή περισσότερα μέλη της ευρωζώνης να εξέλθουν από την κοινότητα, δήλωσε ο κ. Steinitz, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.«Αν η ευρωζώνη διαλυθεί, θα έχουμε μια καινούργια κρίση. Εχουμε ένα έκτακτο σχέδιο για το χειρότερο σενάριο,» πρόσθεσε.Το Ισραήλ κατευθύνει στην ευρωζώνη το 30% των εξαγωγών του και είναι μεγάλη πηγή τουριστικού συναλλάγματος για την χώρα.
    -Η πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, για κουκουλοφόρους οι οποίοι «καρφώνουν» και καταδίδουν και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με γραπτά υπομνήματα στο ΔΝΤ και προφανώς στη γερμανική κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν εντέχνως και για συγκεκριμένους λόγους να την περάσουν στα «ψιλά» δεν παύει να έχει μεγάλη πολιτική σημασία και να χρήζει δικαστικής διερεύνησης.
    ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
    1ον. Βρισκόμαστε σε στατιστική φάση «S»: στην κορυφή των εκδηλούμενων εναντιωτικών συμπεριφορών από τους πολίτες, κυριαρχούν άοπλες, ειρηνικές, παγιωμένες, αυτοπεριοριζόμενες, ελλείψη «συλλογικού διανοούμενου» (βλ. Κόμματος) που θα τις προωθήσει.
    2ον. Οι πολίτες εξαντλούν καταθέσεις, οικογενειακού τύπου ασφαλιστικές δικλείδες, εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, για να «ισορροπήσουν το ασταθές πλαίσιο αναφοράς τους-την οικογένεια» ενόψει υλοποίησης αυτοπραγματούμενων «μαύρων προφητειών»
    3ον.Προσπαθούν να επεξεργαστούν με μηχανισμούς άμυνας «αυτό που τους συμβαίνει». Όταν σταματήσει η άρνηση θα ακολουθήσει η φάση της Οργής-επιστημονικά κεκτημένα γνώσεων είναι αυτά.
    4ον. Ελλείψει πρωτοπόρου κόμματος ή οργανώσεων (π.χ. Γαλλικοί Γκωλιστές, Ιταλοί Κομμουνιστές-Αμυνίτες του Ισραήλ) θα εκδηλωθούν συμπεριφορές τύπου Αργεντινής: άτακτες, εκτός ελέγχου, προκαλούμενες από δραστηριοποίηση υποφλοιωδών του εγκεφάλου, χωρίς λογική, προσβολές συμβολικών στόχων... (σ,σ, προβληματιστείτε ότι με το ότι εισέβαλλαν λ.χ. στις Τράπεζες και μακέλευαν τους... εργαζόμενους)
    5ον. Θα συμπηχθεί νέος-νέοι φορείς έκφρασης από ηγέτες άγνωστους ή παραγκωνισμένους στην παρούσα φάση, που θα διεγερθούν κατά Τέϊλορ και την υπ΄αυτού διατυπωμένη Ψυχοκοικωνική Θεωρία της Ηγεσίας από την «διάχυτη, ανέκφραστη στο εποικοδόμημα κοινωνική ένταση».
    6ον. Θα δημιουργηθούν αντιπαράλληλες δομές προς τις κρατούσες: Ασφάλειας, άμυνας, σίτισης, ανταπόδοσης πληγμάτων στην βάση της «Ψυχολογίας του Όχλου» (επικρατεί αρχικά η πρόταση του χειρότερου εκφραστή της, όταν ακολουθήσει «λογική επεξεργασία» αναδεικνύονται οι όντως ηγεσίες)
    7ον. Η Κρίση επιλύεται δια καταστροφής θεσμών και υποδομών-η χώρα μας δεν είναι υπερδύναμη, άρα σε τοπικό επίπεδο. Το σύστημα απορρυθμίζεται, ακολουθεί επιβολή «ισχυρού σε δύναμη με έκτακτες εξουσίες», αυτό καταπίπτει ως ανίκανο να διαχειρισθεί μοντέλα επιβίωσης- χάνεται ο έλεγχος και ακολουθεί ο φυσικός νόμος «για ίση αντίδραση-σε κάθε δράση».
    8ον. Κατεβαίνει από την κορυφή της στατιστικής-ψυχοκοινωνικής φάσης «S» η μη βία και αντιστρέφεται, ανεβαίνοντας στην κορυφή το αντίθετο της. Στην σημερινή πραγματικότητα ένοπλες, ανοργάνωτες, βίαιες, ευκαιριακές, πράξεις βίαιης αντίδρασης...
    ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Είτε βάλλουν «Γερμανό Επίτροπο» είτε όχι, είτε διατηρήσουν κατεψυγμένους «πρωθυπουργούς» είτε όχι, είτε κάνουν εκλογές είτε όχι, είτε κάνουν ανοικτά Κοινοβουλευτική Δικτατορία όπως πριν τρία χρόνια οι λεγόμενοι «νταβατζήδες» κ.α. ακατανόμαστοι συνομολόγησαν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
    Υ.Γ. Οι πόλεμοι συνήθως αρχίζουν δέκα χρόνια πριν πέσει ο πρώτος πυροβολισμός. (K. K. V. Case)
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στον πόλεμο, τα τρία τέταρτα έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα και τις προσωπικές σχέσεις. Η ισορροπία δυνάμεων και εφοδίων μετράνε μόνο για το υπόλοιπο ένα τέταρτο. (Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος στρατηλάτης & αυτοκράτορας)
    ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ