• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

    Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας


    Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας 'Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο πέθανε χθες το βράδυ στη Ρώμη σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ.

    Ο 'Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στη Νοβάρα της βόρειας Ιταλίας, διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 1992 ως το 1999 διαδεχόμενος τον Φραντσέσκο Κοσίγκα.

    Είχε αρχίσει την καριέρα του ως δικαστής, το 1943 και το 1946 μπήκε στην πολιτική όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

    Ο 'Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο ήταν ένας από τους λίγους πολιτικούς άνδρες στην Ιταλία που κατείχαν τα τρία ανώτατα πολιτικά αξιώματα της χώρας, πρόεδρος της δημοκρατίας, πρόεδρος της Γερουσίας και πρόεδρος της Βουλής.

    Στη δεκαετία του 1980 διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών σε δυο κυβερνήσεις του Μπετίνο Κράξι. Το 1999 όταν τελείωσε η προεδρική θητεία του έγινε ισόβιος γερουσιαστής.

    "Υπήρξε πρωταγωνιστής της δημοκρατικής πολιτικής ζωής στην Ιταλία επί δεκαετίες, ένας άνθρωπος με ιδανικά και ηθικές αξίες", δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αποτίοντας φόρο τιμής στον 'Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ



    real.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ