«Είναι πολλά τα λεφτά Φίλιπ, γιατί να τα δώσουμε;», θα μπορούσε να έχει πει η Μέρκελ στον αντικαγκελάριο Ρέσλερ. Και ο τελευταίος συστηματικά «προβοκάρει» την συζήτηση με παράλογες, προκλητικές και προσβλητικές απαιτήσεις (όπως του επιτρόπου στα οικονομικά). Η Γερμανία κάνει ότι χρειάζεται για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα του PSI, ώστε να μην υπάρξει ποτέ το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Συμπεριφέρεται ως να θέλει η Ελλάδα να αρνηθεί την συμφωνία (η οποία στο τεχνικό της κομμάτι είναι έτοιμη).
Σήμερα ο Βιετναμέζος – Γερμανός υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, επανήλθε στο θέμα της εκχώρησης του δικαιώματος σύνταξης του προϋπολογισμού. Σε συνέντευξη στη Μπιλντ που θα δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα ο Ρέσλερ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής της σε εξωτερικούς θεσμούς εφόσον αδυνατεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη λήψη μέτρων για τη διάσωσή της. «Χρειαζόμαστε περισσότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχο όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Εάν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχος από το εξωτερικό, για παράδειγμα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, πρόσθεσε.
Να θυμίσουμε ότι ο Ρέσλερ είναι αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το κόμμα του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν πιάνει ούτε το 2% αυτή τη στιγμή, κι όμως, τον αφήνουν να κάνει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις. Κι ενώ ήδη στη Γερμανία έχει αρχίσει να εκδηλώνεται έντονη αντίδραση για την πρόταση περί επιτρόπου στην Ελλάδα, η επίσημη κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει.
Από τη μια η Μέρκελ λέει ότι δε θα επιτρέψει να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη κι από την άλλη στρώνει το χαλί για μια Ελλάδα εντός της ΕΕ αλλά με χαμένη την εθνική της ανεξαρτησία. Τελικά μήπως είναι καλύτερα να χρεοκοπήσουμε από το να ακούμε τους απαράδεκτους Γερμανούς που ξέχασαν τη δική τους ιστορία όταν τους επιβάλλονταν επίτροποι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Οι τροικάνοι συνδέουν άμεσα το κούρεμα με τα σκληρά μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση τη χώρα και όσους αντιστέκονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.