• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

    Ένας στους 5 Γερμανούς δεν γνωρίζει τι έγινε στο Άουσβιτς



    Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως «δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο του Άουσβιτς», ενώ νέα έρευνα δείχνει ότι το 1/5 των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
    Η έρευνα έρχεται στο φως καθώς συμπληρώνονται εξήντα επτά χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου κι ενώ η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε 9 μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
    Ο πρόεδρος της Budestag, Νόρμπερτ Λάμερ, χαρακτήρισε ως «πολύ για τη Γερμανία» το ποσοστό του 20% που δηλώνει πως δε γνωρίζει,ενώ οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής, όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
    Παράλληλα, ο βουλευτής σχολίασε και τις αποκαλύψεις για τις δολοφορίες: «Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος».
    Τέλος, η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πως η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

    Η ρίζα του κακού και της συμπεριφοράς των Γερμανών στην κρίση και απέναντι στην Ελλάδα είναι η άγνοια του παρελθόντος του. Πράγμα που επιβεβαιώνεται από το Ινστιτούτο FORSA. Με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος, κατά το οποίο εξοντώθηκαν στο όνομα της γερμανικής «ανωτερότητας» τα 2/3 των Εβραίων-η «μεσαία τάξη» αυτών- της Ευρώπης, το Ινστιτούτο ρώτησε τους Γερμανούς αν ξέρουν κάτι για το Auschwitz(Άουσβιτς).

    Η απάντηση είναι γροθιά στο στομάχι και ντροπή για την μεταπολεμική Ευρώπη και την «τέλεια» γερμανική κοινωνία της «κυρίας» Merkel.

    Η ιστορική άγνοια ή και ημιμάθεια(π.χ. Ελλάδα) είναι ό,τι χειρότερο, γιατί ωθεί ένα έθνος να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Στην περίπτωση της Γερμανίας το γεγονός ότι ο 1 στους 5 Γερμανούς(περίπου το 20% του πληθυσμού της ομοσπονδίας της Γερμανίας) δεν γνωρίζει τι έγινε(δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν ή να δουν ένα ντοκιμαντέρ;) στο στρατόπεδο συγκέντρωσης αυτό και στα άλλα ή σε κάθε κατακτημένη χώρα και έχει ακόμα αντισημιτικά αισθήματα, είναι ύβρις στην μνήμη των νεκρών και απέναντι στους εν ζωή επιζώντες που καλούν τον κόσμο να διαβάσει για να μην επαναληφθεί το έγκλημα.

    Δεν λέει κανένας ότι οι Γερμανοί, η πλειοψηφία των οποίων σιγά-σιγά, στο όνομα της «ανάπτυξης» της Merkel, χάνει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς τα κεκτημένα της εποχής του «θαύματος» της οικονομίας και κατηγορείται για πλουτισμό εις βάρος των άλλων Ευρωπαίων του Νότου και ειδικά της Ελλάδας, όταν τα κέρδη αυτά τα απολαμβάνει μόνο η ελίτ και οι τράπεζες που αλλιώς θα καταρρεύσουν και οι πολυεθνικές, θα αιματοκυλήσουν πάλι την Ευρώπη.

    Για να μην βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι μόνο οι τραπεζίτες και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κυβερνητικού συνασπισμού της Merkel ζουν στην υγεία(όση έμεινε) των Ελλήνων. Το λάθος των σημερινών Γερμανών είναι ότι, ελλείψει γνώσεων, παρασύρθηκαν στον εθνικισμό (βλ. λόγος 94χρονου πρώην καγκελαρίου Helmut Heinrich Waldemar Schmidt για το εθνικιστικό νταηλίκι της Merkel) της κυβέρνησής τους και δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το τρισάθλιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας που υιοθετεί της μεθόδους των δοσίλογων του 1940 και είναι 90% υπεύθυνο για την ελληνική κρίση και τον εξευτελισμό των Ελλήνων στην υφήλιο από τον απλό πολίτη μιας χώρας που αποτελεί μόλις το 2%(προ κρίσης) της οικονομίας της ΕΕ, η οποία ήταν στο σύνολό της μια φούσκα.

    Οι Γερμανοί που γνωρίζουν τους Έλληνες, είτε γιατί έχουν φίλους Έλληνες είτε γιατί μεγάλωσαν με αρχές και τρόπους είτε γιατί διάβασαν ιστορία και αναμετρήθηκαν με το παρελθόν της χώρας τους(μειοψηφία) είτε είναι παντρεμένοι με Έλληνες ή Ελληνίδες είτε γιατί ξέρουν από ελληνική ιστορία σίγουρα διαφοροποιούνται από την μάζα και κατανοούν τον θυμό μας με την γερμανική κυβέρνηση.

    Αυτοί είναι η άλλη Γερμανία που ποτέ στα 2 χρόνια της όξυνσης της κρίσης δεν ακούστηκε σκόπιμα από τα ΜΜΕ και των 2 κρατών. Είναι δύσκολο να δεχθείς σκίτσα και φωτογραφίες της καγκελαρίου σου με στολή SS, αλλά είναι αδύνατο να αποδεχθείς κάποιους αμετανόητους, που ίσως καλύπτουν νεοναζί (βλ. υπόθεση κόρης Himler με «άκρες» σε στελέχη του κόμματος της Merkel, και όχι μόνο, και μέλη της ευαγγελικής και καθολικής Εκκλησίας) και ελεεινούς «πολιτικούς» και δημοσιοκάφρους να απαιτούν μνημεία, νησιά, μεσίστιες σημαίες και ήδη 2 και έναν που ετοιμάζεται επιτρόπους(που στην μνήμη ενός λαού φέρνει σε σύγχρονη εκδοχή gauleiter και Kommandatur).

    Εάν οι Γερμανοί δεν ξέρουν, γιατί δεν διαβάζουν, όπως αποδεικνύει η ιστορία και η έρευνα, ας μάθουν ότι η Ελλάδα έβρισκε σε δύσκολες περιόδους μια απίστευτη δύναμη που σάρωνε κάθε εχθρό όσο κακός και αν ήταν. Ας δουν λίγο την τριπλή Κατοχή της χώρας στον Β’ ΠΠ και τα ελληνικά Ολοκαυτώματα.

    Αν έκλαιγαν υποκριτικά χθες στην γερμανική Βουλή οι προστάτες των «Ελλήνων» quisling, τότε οι πολίτες θα κλαίνε για μέρες, σίγουρα όχι υποκριτικά και θα θαυμάσουν το σθένος των παππούδων μας τότε. Ήδη γυρίζει boomerang η ρητορεία περί «τεμπέληδων» και «απείθαρχων» Ελλήνων και η κρίση, το βλέπουν όλοι στην ζωή τους, επιδεινώθηκε όσο όλοι έβριζαν τους Έλληνες. Πλέον απαιτούνται ΗΓΕΤΕΣ, όχι γελωτοποιοί και παπατζήδες!

    Η Ευρώπη και η Ελλάδα κυρίως δεν αντέχει άλλο!



    kostasxan.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ