• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

    Τα 10 καλύτερα «el clasico» των τελευταίων ετών


    Οι μονομαχίες μεταξύ Ρεάλ και Μπάρτσα που έμειναν στην ιστορία

    Οι μονομαχίες μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καθηλώνουν τους φιλάθλους όλης της υφηλίου, όχι μόνο λόγω της αιώνιας αντιπαλότητας τους, αλλά λόγω του θεάματος και του υψηλού ποδοσφαίρου που μας προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

    Ραούλ, Ζιντάν, Φίγκο, Ρομάριο, Ρονάλντο και Μέσι είναι λίγα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τις φανέλες των «αιώνιων» αντιπάλων της Ισπανίας.

    Συλλέξαμε τα καλύτερα clasico της τελευταίας εικοσαετίας και σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να αναβιώσετε ιστορικές ποδοσφαιρικές στιγμές.


    1993/1994 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

     

    Ο Βραζιλιάνος άσος, Ρομάριο, σημειώνει χατ-τρικ και μαζί με τους Ρόναλντ Κούμαν και Ιβάν Ιγκλέσιας ισοπεδώνουν τους «ροχιμπλάνκος» με το επιβλητικό 5-0. Εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ τερμάτισε τέταρτη.


    1994/1995 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 5-0

     

    Τη σεζόν 1994-95 συνέβη το ακριβές αντίθετο, με τη Ρεάλ να κατακτά το πρωτάθλημα και η Μπάρτσα να τερματίζει τέταρτη. Ο Ιβάν Ζαμοράνο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα και το απέδειξε στην επιβλητική νίκη με 5-0 κόντρα στους «μπλαουγκράνα» σημειώνοντας 3 γκολ. Από ένα τέρματα πέτυχαν οι Λουίς Ενρίκε και Χοσέ Εμίλιο Αμαβίσκα.


    2001/2002 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (συνολική διαφορά τερμάτων)


     


     

    Οι συγκεκριμένες μονομαχίες ήταν για το Champions League. Πρόκειται στον ημιτελικό της διοργάνωσης και στο πρώτο παιχνίδι που σημειώθηκε στο Καμπ Νου, οι Ζιντάν και ΜακΜάναμαν, με δύο όμορφα γκολ σημείωσαν το 2-0 υπέρ της «βασίλισσας». Η αναμέτρηση στο Μπερναμπέου έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αλλά η Ρεάλ πέρασε στον τελικό λόγω της διαφοράς τερμάτων.


    2004/2005 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 4-2


     

    Μπορεί εκείνη τη περίοδο οι «galacticos» να μην κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν σταμάτησαν να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους. Στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο Μπερναμπέου, οι Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ και Όουεν διαμόρφωσαν το τελικό 4-2. Ετό και Ροναλντίνιο πέτυχαν από ένα γκολ.


    2005/2006 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-3

     

    Για πρώτη φορά στο Μπερναμπέου, φίλαθλοι της Ρεάλ χειροκρότησαν και αποθέωσαν ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα τον Ροναλντίνιο. Η εμφάνισή του ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς ο Βραζιλιάνος ντρίπλαρε όποιον ήθελε και σημείωσε δύο γκολ. Το τρίτο τέρμα το σημείωσε ο Σάμιουελ Ετό.


    2006/2007 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

     

    Ο Λιονέλ Μέσι γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Ζαμοράνο, που σημειώνει χατ-τρικ σε clasico. Στο ματς αυτό, ο τότε 19χρονος Αργεντινός απέδειξε πως δεν αστειεύεται όταν παίζει μπάλα. Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη στο 3-3, ενώ για τη Ρεάλ τα τέρματα σημείωσαν οι Φαν Νίστελροϊ και Σέρχιο Ράμος.


    2007/2008 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 4-1

     

    Αν και η «βασίλισσα» είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας, δεν χαμήλωσε καθόλου ταχύτητα και συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου. Με πρωταγωνιστή τον Ραούλ και συμπρωταγωνιστές τους Ρόμπεν, Ιγκουαίν και Φαν Νίστελροϊ γράφτηκε το επιβλητικό 4-1 στο πίνακα του σκορ, ενώ ο Ανρί σημείωσε το γκολ της τιμής για τους «μπλαουγκράνα».


    2008/2009 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-6
     

    Εκείνη η σεζόν ήταν ονειρική για κάθε φίλαθλο της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» σημείωσαν το πολυπόθητο τρεμπλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα, το Coca Del Rey και το Champions League. Ωστόσο η καλύτερη στιγμή για τους Καταλανούς, ήταν όταν συνέτριψαν τους «αιώνιους» αντιπάλους τους μέσα στο Μπερναμπέου. Αν και οι «μπλάνκος» προηγήθηκαν με 1-0 ύστερα από όμορφο γκολ του Ιγκουαίν, ο Γκουαρντιόλα είχε άλλα σχέδια. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Μέσι και Ανρί, ενώ Πουγιόλ και Πικέ ανέβασαν τον αριθμό των τερμάτων στα έξι. Ο Σέρχιο Ράμος μέιωσε προς το τέλος για να φτάσουμε στο τελικό σκορ 2-6!


    2010/2011 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0


     

    Με την εμφάνιση των «μπαλουγκράνα» σε εκείνη την αναμέτρηση παραδέχτηκε και ο κάθε άπιστος ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Με τον Μουρίνιο πλέον στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, η Καταλανοί έκαναν μια επίδειξη δυνάμεων και ποιοτικού ποδοσφαίρου και τελικά επικράτησαν με το επιβλητικό 5-0. Τσάβι, Πέδρο, Βίγια και Τζέφρεν διέλυσαν την άμυνα των «μπλάνκος».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ