• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

    «Αμετάκλητες» δεσμεύσεις θέλουν οι ευρωπαίοι

    Σε μια νέα πολιτική κρίση φαίνεται ότι θα μπει το πολιτικό σύστημα μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
    «Αμετάκλητες» δεσμεύσεις θέλουν οι ευρωπαίοι

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζητείται από όλα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στο οικονομικό πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν απάντησε με ποιον τρόπο οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρώπη θέλουν αυτές τις δεσμεύσεις, το σίγουρο όμως είναι ότι τις θέλουν.
    Σε περίπτωση που απαιτήσουν ενυπόγραφες δεσμεύσεις, τότε δεν αποκλείεται να ανακύψει ξανά ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.
    Ο κ. Σαμαράς μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο και είχε στείλει μόνο μια προσωπική επιστολή σε ευρωπαίους εταίρους.
    Θα δεχτούν κάτι τέτοιο αυτή τη φορά;
    Ο κ. Καρατζαφέρης από την άλλη πλευρά πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει κανένα κείμενο δέσμευσης. Σε αυτό το ζήτημα πάντως οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλα έδειξαν εχθές, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, δεδομένου ότι έρχονται εκλογές στην Ελλάδα και θέλουν να διασφαλίσουν πρώτον, την αποπληρωμή των χρεών από το ελληνικό κράτος και δεύτερον, τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.
    Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε πως στα τέλη της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
    Εξέφρασε επίσης την προσδοκία οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα που θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.
    Τέλος, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στον πρωθυπουργό από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για την τακτική που ακολουθεί, ο κ. Παπαδήμος για πρώτη φορά είπε ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, χωρίς όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές, σε ποιους τομείς και πώς θα αντιμετωπιστεί η πίεση της Τρόικας όταν αυτή ζητήσει να ξεπεραστούν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ