• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

    Φούεστ: Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη


    «Tο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50% δεν είναι αρκετό, η συμμετοχή σε αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμη κι αν προέκυπτε κίνδυνος χρεοκοπίας», εκτιμά ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ.
    Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κλ.Φούεστ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρεή της κι έτσι να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός.
    «Η Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου ήδη χρεοκοπημένη. Και η δήθεν εθελούσια συμμετοχή δεν ήταν πραγματικά εθελούσια, οι δανειστές εξαναγκάστηκαν σε αυτήν. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια. Το ερώτημα ήταν αν μπορούσε να ασφαλίσει κανείς πλέον κρατικά ομόλογα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να πει κανείς ειλικρινά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη  της. Έτσι, θα μπορούσε να γίνει καλύτερος διακανονισμός» σημειώνει.
    Ο Φούεστ εκφράζει επίσης την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν σωστή επιλογή για την Ελλάδα και οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα κόστη της παραμονής.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ