• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

    «Υπό κατασκευή» το πολυνομοσχέδιο – Συμφωνία στις αρχές Μαΐου;

    «Πυρετώδεις» είναι οι διεργασίες στους κόλπους της κυβέρνησης, προκειμένου να ετοιμαστεί και να παρουσιαστεί στους εταίρους το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα επιδιώξει η Αθήνα να «ξεμπλοκάρει» την εκταμίευση χρημάτων από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.
    Επί της ουσίας, το νομοσχέδιο βρίσκεται «υπό κατασκευή», καθώς πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη (26 στο σύνολο) δεν θα μπουν στο τελικό κείμενο.
    Το περίγραμμα του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» θα παρουσιαστεί στο Brussels Group και στις 5 το απόγευμα θα πάει στο υπουργικό συμβούλιο. Εν συνόλω, αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
    Στη σημερινή, εν εξελίξει συνεδρίαση του EuroWorking Group, το κλίμα είναι θετικό, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου.
    Η ίδια πηγή, ωστόσο, διαμηνύει ότι, αν οι θεσμοί επιμείνουν σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, ο πρωθυπουργός δεν θα εκβιάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάνοντας πίσω στις «κόκκινες γραμμές».
    Όσο για τη συμφωνία, η ίδια πηγή την τοποθετεί χρονικά μέσα στις πρώτες μέρες του Μαΐου, ίσως και σε έκτακτο Eurogroup πριν από τις 11 του μηνός.
    «Για εμάς συμφωνία έχει νόμημα μόνο αν συνοδεύεται από χρηματοδότηση. Πιστεύουμε πως αρκεί η διαπίστωση προόδου και μόνο για να εκταμιευτούν χρήματα. Και η απόφαση για ψήφιση του πολυνομοσχέδιου είναι πρόοδος» δηλώνει σχετικά.
    Αύριο το πρωί, σε κάθε περίπτωση, ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.
    Αύριο στο Brussels Group θα συμμετάσχουν όχι μόνο η ομάδα Χουλιαράκη, αλλά και σύσσωμα τα κλιμάκια Ελλήνων και ξένων τεχνοκρατών που εδώ και μήνες συνεδριάζουν (χωρίς αποτελέσματα ως τώρα) σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας. 
    protothema / hellasforce.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ