• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

    Γιατί ο Χριστός αγαπούσε τους Έλληνες ;




    Μία συνέντευξη, την οποία παραχώρησε ο γράφων στον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα κ Χρήστο Χαλαζιά και η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Και κάτι άλλο: Ένα Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού επιχειρεί να κάνει τη σύνταξη ενός καταλόγου με τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα , που έχει στη διάθεσή του από το 1740, και δεν το έχει επιτύχει. Λέγουν ότι, παρά τις όποιες τεχνολογικές εξελίξεις, θα χρειασθούν τουλάχιστον άλλα εκατό χρόνια για να επιτευχθεί ο στόχος του!… Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, πόσα άλλα χειρόγραφα υπάρχουν και δεν μας τα λένε!..
     
    Ο γράφων (αριστερά) με τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο κ. Χρήστο Χαλαζιά, σε ραδιοφωνική εκπομπή, που έγινε στο παρελθόν για θέματα Ελληνισμού-Χριστιανισμού!..
    ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ κείμενο έχει την μορφή συνεντεύξεως. Μία συνέντευξη, πού κρίνεται σκόπιμο να δημοσιευθεί χωρίς τους εγκωμιαστικούς προλόγους του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ Χρήστου Χαλαζιά, μιας και ο αναγνώστης εκείνο πού ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερο είναι τα στοιχεία πού αποκαλύπτει ο υπογράφων για τις σχέσεις Ελληνισμού-Χριστιανισμού και ιδίως την φλογερή αγάπη του Ιησού απέναντι των Ελλήνων:
    Διαβάζουμε, λοιπόν:
    «--Κύριε Σακκέτο, πώς σας ήρθε η ιδέα να γράψετε ένα βιβλίο για τον Χριστό ;
    -- Θα σας απαντήσω: Είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο του Σάμιουελ Χάντινγκτον, ενός γκουρού της Παγκοσμιοποιήσεως., πού πρόσφατα επισκέφθηκε την χώρα μας, προσκεκλημένος του κ. Κόκκαλη, μέσα εις το οποίο μιλούσε για την σύγκρουση των πολιτισμών. Ούτε λίγο ούτε πολύ (χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπης και χωρίς αιδώ, πού θάλεγε και ο ποιητής) επιχειρούσε να μας «αποδείξει» ότι ο Ελληνισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό και πώς η Ορθοδοξία είναι ξέχωρη από τον Χριστιανικό κορμό της Δύσεως. Προχωρούσε μάλιστα ακόμα παραπέρα: ΄Εβαζε την Ορθοδοξία στο ίδιο τσουβάλι με το Ισλάμ!
    --Μα ο Σάμιουελ Χάντινγκτον είναι γνωστός για τις θεωρίες του…
    --΄Όπως και για το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους τρεις εμπνευστές του βομβαρδισμού της Σερβίας!. Ας προχωρήσωμεν, όμως…
    Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το άρθρο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τελευταίως, παρουσιάσθηκε το αδικαιολόγητο φαινόμενο του νεοπαγανισμού, αντελήφθην ότι κάτι δεν πάει καλά και πρόκειται να δεχθούμε διμέτωπη επίθεση και ως Ελληνισμός και ως Ορθοδοξία.
    --Τι εννοείτε ;
    --΄Ότι κάποιοι πληρωμένοι πράκτορες του Εξωτερικού θα χρησιμοποιήσουν τον Ελληνισμό ως Δούρειον ΄Ιππον για να κτυπήσουν τον Χριστιανισμό και κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν την Ορθοδοξία σαν …μπαμπούλα για να κτυπήσουν τον Ελληνισμό.
    --Πώς το αποδεικνύετε αυτό ;
    --Δεν βλέπετε την λυσσαλέα επίθεση ορισμένων κύκλων εναντίον της Ορθοδοξίας; Οι άνθρωποι αυτοί δεν εδίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και καταξιωμένους καλλιτέχνες για να υβρίσουν τον Χριστιανισμό (τώρα το θυμήθηκαν…), όπως για παράδειγμα μεγάλους μουσικοσυνθέτες, ή να βάζουν διάφορες γραφικές κυρίες και κυρίους με γενειάδες και κομποσχοίνια ή σταυρούς να γελοιοποιούν κάθε ιερό και όσιο στο όνομα και μόνον του Ιησού Χριστού. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την συνηγορία ορισμένων μέσων ενημέρωσης, πού (επιτρέψατέ μου την έκφραση) ηδονίζονται να γελοιοποιούν και τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία , αντιλαμβάνεσθε πού μπορούμε να οδηγηθούμε όταν ακούμε, για παράδειγμα, ότι (ήμαρτον, Κύριε!) …ο Ιησούς Χριστός είχε φιλενάδα την αμαρτωλή Μαγδαληνή, ή πώς απαξάπαντες οι αρχαίοι ΄Ελληνες συγγραφείς και Φιλόσοφοι, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος, ήσαν ομοφυλόφιλοι!!
    --Εσείς με το βιβλίο σας τι αποδεικνύετε για τον Χριστό ;
    -- Πολλά πράγματα. Μα πρώτ’ απ΄ όλα το γεγονός ότι η Ελληνική Μυθολογία και η Γένεσις της Βίβλου ταιριάζουν σε πολλά σημεία, τουλάχιστον όσον αφορά στην Κοσμογονία και τους Πρωτοπλάστους . Στην συνέχεια το γεγονός ότι προϋπήρξαν οι ΄Ελληνες των Εβραίων της Παλαιστίνης, αφού όταν αυτοί επέστρεψαν στην λεγομένη γη τους, μετά την ΄Εξοδό τους από την Αίγυπτο, βρήκαν εκεί πολλούς Φιλισταίους (΄Ελληνες δηλαδή από την Κρήτη). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μέσα στο βιβλίο μας φιλοξενούμε χάρτη με 115 ελληνικές πόλεις πού υπήρχαν κατά την εποχή του Χριστού, πολλές από τις οποίες είναι πανάρχαιες.
    --Τι άλλο περιλαμβάνει το βιβλίο σας ;
    -- Πολλούς αρχαίους ΄Ελληνες προφήτες, πού είχαν προφητεύσει με εκπληκτική ακρίβεια την΄Ελευση του Ιησού Χριστού επί της γης, όπως για παράδειγμα ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αισχύλος κλπ. Η Σίβυλλα η Ερυθραία, για να πούμε κάτι, είχε προφητεύσει με την ακροστιχίδα: ΙΗΣΟΥΣ ΧΡ(Ε)ΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΣ όχι μόνον την ΄Ελευσιν του Θεού, αλλά και το τέλος του Κόσμου!
    --Για να κάνουμε και τον … συνήγορο του διαβόλου, ήταν υπαρκτό το πρόσωπο του Χριστού ;
    --΄Όχι απλώς υπήρξε (και υπάρχει), αλλά ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι ανιστόρητοι όσοι αμφισβητούν το πρόσωπο του Ιησού. Και όχι μόνον… Εάν θέλετε δε να προχωρήσωμε παρακάτω, θα σας έλεγα ότι το βιβλίο μας ασχολείται και με τις συγκλονιστικές ομοιότητες Ελληνισμού-Χριστιανισμού. Σε τέτοιο σημείο, πού αν υποθέταμε πώς ξαναρχόντουσαν στη γη ο Σωκράτης, ο Πλάτων και τόσοι άλλοι, θα ενόμιζαν, ότι ζουν την δική τους εποχή!..
    ΄Οποιος προμηθευτεί το βιβλίο μας θα βρει μέσα, πέραν των άλλων, και 64 έγχρωμες και ολοσέλιδες εικόνες, πού θα τον συγκλονίσουν οι εκπληκτικές ομοιότητες των δύο αυτών μεγάλων μεγεθών του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού
    --Ορισμένοι δεν πιστεύουν στις ομοιότητες…
    --Μπερδεύουν τον όρο «ομοιότητα» μ’ εκείνον της «ταυτοσημίας». Και ταυτοσημία, ασφαλώς δεν υπάρχει.
    --Είναι αλήθεια ότι υποστηρίζετε την άποψη ότι ο Χριστός ήταν ελληνικής καταγωγής; 
    -- Δεν υποστηρίζω παρόμοια άποψη, χωρίς να αποκλείω κι αυτό το ενδεχόμενο, μιας και υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, περί της καταγωγής Του. Ο ίδιος υποστηρίζει στο Ευαγγέλιο, ότι είναι Ναζωραίος, Γαλιλαίος δηλαδή, και όχι Ιουδαίος.. Ουδέποτε είπε ότι είναι ΄Ελλην, αλλά και ποτέ δεν υπεστήριξε ότι ήτο Ιουδαίος. Είναι γνωστή άλλωστε η φοβερή διάστασις μεταξύ Ιησού και Ιουδαίων, όπως αυτή περιγράφεται στο 8ο Κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Υποστηρίζω, όμως, και μετά πάθους, ότι ο Ιησούς Χριστός μιλούσε και έγραφε ελληνικά . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μόλις είδε τους ΄Ελληνες, είπε την περίφημη εκείνη φράση: « Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,23).
    --Και πού βασίζετε το γεγονός ότι ο Χριστός έγραφε, όταν είναι γνωστόν ότι ο Ιησούς ουδέποτε άφησε κάποιο γραπτό Του; 
    --Υπάρχει η μαρτυρία του Πατρός την Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας, του Ευσεβίου Καισαρείας, ο οποίος αναφέρεται σ΄ ένα γραπτό σημείωμα του Ιησού προς τον τοπάρχην της Εδέσσης της Συρίας ΄Αγβαρον, το οποίο, γράμμα, είχε στην διάθεσή του ο ίδιος ο Ευσέβιος Καισαρείας. Αλλά ας ξεκαθαρίσωμε ένα θέμα: ΄Όταν λέμε ότι ο Χριστός δεν έγραψε τίποτε, το λέμε υπό την έννοιαν ότι δεν έγραψε ένα έργο, ένα σύγγραμμα, μία επιστημονική εργασία κλπ., όπως για παράδειγμα ο Πλάτων ή ο Αριστοτέλης. Όχι, όμως, ότι ο Ιησούς (αυτός ο Παντογνώστης άνθρωπος) δεν είχε την δυνατότητα να στείλη κάπου μία επιστολή.
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ;
    --΄Εχετε γράψει όμως και ένα άλλο βιβλίο υπό τον τίτλον: «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα». Αλήθεια, τι περιέχει αυτό το βιβλίο;
    --΄Ο,τι ακριβώς θα ήθελε να μάθει κάθε καλόπιστος ερευνητής και κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης, μελετητής, σπουδαστής, φοιτητής, διδάσκαλος κλπ.
    Είναι γεγονός, ότι μας είχαν διδάξει επί αιώνες ένα γοητευτικό και μάλλον χαριτωμένο ψευδολόγημα: Ότι κάηκε η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας και, κατά συνέπειαν, χάθηκε και η γνώση των Ελλήνων. Ουδέν αναληθέστερον. Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα σώζονται και εμείς, μέσα στο βιβλίο μας, αποκαλύπτουμε πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή με κάθε λεπτομέρεια .
    --Και γιατί είπαν ότι κάηκε η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας;
    --Ίσως από άγνοια. Ίσως και από σκοπιμότητα. Η Βιβλιοθήκη δεν κάηκε μόνον μία, αλλά πολλές φορές Η κυριότερη καταστροφή έγινε επί χαλίφη Ομάρ τον 7ο αιώνα μ.Χ., όπου, όμως, συνέβησαν δύο πράγματα: ΄Η κάηκαν τα πρωτότυπα και σώθηκαν τα αντίγραφα, ή κάηκαν τα αντίγραφα και σώθηκαν τα πρωτότυπα! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την καταστροφή, η Βιβλιοθήκη εμπλουτίσθηκε με πεντακόσιες χιλιάδες τόμους βιβλίων!…
    --Και πού υπάρχουν σήμερα αυτά τα βιβλία;
    --΄Ένα μόνον σας λέω: Το ΄Αγιον ΄Ορος, αποτελεί για όλους τους ΄Ελληνες της σήμερον την Κιβωτόν του Ελληνισμού και την Ορθοδοξίας, όπου σώζονται πάνω από 30.000 αρχαία ελληνικά χειρόγραφα!..
    --Τόσα πολλά;
    --Αυτό δεν λέει τίποτε. Ένα Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού επιχειρεί να κάνει τη σύνταξη ενός καταλόγου με τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα , που έχει στη διάθεσή του από το 1740, και δεν το έχει επιτύχει. Λέγουν ότι, παρά τις όποιες τεχνολογικές εξελίξεις, θα χρειασθούν τουλάχιστον άλλα εκατό χρόνια για να επιτευχθεί ο στόχος του!… Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, πόσα άλλα χειρόγραφα υπάρχουν και δεν μας τα λένε!..
    --Πού αποδίδετε το γεγονός ότι πολλά αρχαία ελληνικά χειρόγραφα πλειστηριάζονται στους διάφορους οίκους δημοπρασιών του Εξωτερικού;
    --Στην ανεκτίμητη αξία τους. Φαντασθείτε, για παράδειγμα, το παλίμψηστο του Αρχιμήδη, για το οποίο οι ξένοι διέθεσαν 800 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να το αποκτήσουν. Το Ελληνικό κράτος, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού, εδήλωσε…οικονομική αδυναμία, την ίδια στιγμή κατά την οποίαν είχε και παραείχε την δυνατότητα να δώσει στον υπερτυχερό του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου 2 δισεκατομμύρια δραχμές !!.. Δηλαδή, αν του έδινε 1 δισεκατομμύριο δραχμές θα του έπεφταν λίγα; Είναι ν’ απορεί κανείς με την ολιγωρία αυτού του Κράτους!…
    --Και η πνευματική ηγεσία της Χώρας μας τι κάνει ;
    --Καθεύδει, όπως τώρα, όπως χθες, όπως πάντα. ΄Όταν ο Κωστής Παλαμάς , ο μέγας αυτός ποιητής του Γένους μας, έγραφε τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», συμπεριέλαβε και ένα κεφάλαιο, πού το τιτλοφορούσε: « Ο θάνατος των αρχαίων». Ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί, ότι ο Εθνικός μας Ποιητής έβαζε ένα γύφτο (συμβολικό, ασφαλώς , το πρόσωπο) να θρηνεί και να οδύρεται για την συμφορά, πού έπληξε το Γένος μας, με την κλοπή και φυγάδευση στην Δύση όλων των αρχαίων ελληνικών χειρογράφων ; Ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί, ότι ένας απλός γύφτος θα ολοφυρόταν για την λεηλασία της πνευματικής μας κληρονομιάς, κι ολόκληρη πνευματική ηγεσία της Ελλάδος να μη συγκινείται ; Εάν δεν ξέρει πού να βρει την κληρονομιά αυτή, ας διαβάσει το βιβλίο μας «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα».
    (…).

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ