Σε άλλη μια προπαγανδιστική εκστρατεία εξωραϊσμού του προφίλ της κυβέρνησης επιδόθηκε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μιλώντας και πάλι για «πολύ σημαντικές αποφάσεις» που πέτυχε μετά από «δύσκολη, συνεχή και πολύμηνη διαπραγμάτευση» με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Την ώρα που ο Economist μιλούσε για αναγκαίο «κούρεμα» του χρέους, την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλειναν με πτώση λόγω της ελληνικής κρίσης και των ελληνικών αβεβαιοτήτων, την ώρα που δεν έχει απομείνει αναλυτής που να μην βλέπει κάποιου είδους χρεοκοπία, αυτό που προβαλλόταν για άλλη μια φορά ήταν η εξασφάλιση της πέμπτης δόσης.
Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και για τον νέο δανεισμό, επιπλέον 110 δις ευρώ, ενώ η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν αποτελεί πλέον απλή προϋπόθεση, αλλά μονόδρομο.
«Υπάρχει λαϊκή εντολή να μην χρεοκοπήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός που τώρα υιοθετεί για τον εαυτό του τον ρόλο του «καλού», αφήνοντας αυτόν του «κακού» στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος χθες, σε αντίθεση με όσα εξαγγέλλονταν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ήταν σε θέση να μας βεβαιώσει ότι δεν θα έλθουν και νέα μέτρα.
Μια εβδομάδα μετά τον ανασχηματισμό, όλα δείχνουν πως το πηγάδι παραμένει χωρίς πάτο και ο μονόδρομος καταλήγει στον τοίχο της χρεοκοπίας.
Μια εβδομάδα μετά τον ανασχηματισμό, οι «προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης», (διόρθωση αδικιών, αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, κινητοποίηση για «μεγάλες κατακτήσεις στην ΕΕ), έχουν κιόλας ξεχαστεί.
Και έχουν αντικατασταθεί από μία και μοναδική: Να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος από την Βουλή, η οποία την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να φυλλορροήσει ακόμη περισσότερο.
Ήδη, αρκετοί βουλευτές, όπως οι Θ. Ρομπόπουλος, Αλ. Αθανασιάδης, Π. Κουρουμπλής, Ν. Σαλαγιάννης, είτε έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν, είτε αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Με τον ρυθμό αυτό, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να… ανανεωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου να γίνει από μια Βουλή που θα έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση, σε σχέση με αυτήν που προέκυψε από τις εκλογές του 2009.
Τίθεται έτσι, ένα επίσης σοβαρό ζήτημα: Πέραν από το γεγονός ότι ήδη υπήρχε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, λόγω αβυσσαλέας απόστασης μεταξύ των όσων υποσχέθηκε προεκλογικά και όσων έπραξε μετά τις εκλογές, αλλά και του γεγονότος ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές δεν είχαν διαβάσει ούτε το πρώτο μνημόνιο, τώρα θα έρχονται οι αναπληρωματικοί, θα ορκίζονται στο άψε σβήσε και θα ψηφίζουν με συνοπτικές διαδικασίες.
Χωρίς καν να έχουν λάβει μέρος στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών!
Συμπέρασμα: Στο τέρμα του μονόδρομου υπάρχει τοίχος και εκεί θα μας οδηγήσουν οι… αναπληρωματικοί!
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.