• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

    8η μέρα στο Σύνταγμα: κατσαρόλες, μουσική και οικονομικές αναλύσεις

    Σε επιφυλακή και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις


    8η μέρα στο Σύνταγμα: κατσαρόλες, μουσική και οικονομικές αναλύσεις
    Για όγδοη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος οι «αγανακτισμένοι πολίτες»

    Xιλιάδες Αθηναίοι συγκεντρώνονται, για 8η συνεχή ημέρα, στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την «αγανάκτησή» τους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

    Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, συνθήματα και... ήχοι από κατσαρόλες διακόπηκαν, καθώς στο βήμα των ομιλιτών ένας οικονομολόγος απαντούσε σε ερωτήματα συγκεντρωμένων σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο οικονομολόγος μιλάει προς τους «αγανακτισμένους» πολίτες στη διασταύρωση των οδών Καρ. Σερβίας με την οδό Σταδίου, στην κάτω πλευρά της πλατείας, εν τούτοις μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης τον ακούν και όσοι βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

    Προτού ξεκινήσει η διαδικασία των ερωτήσεων, ο οικονομολόγος είχε κάνει μια σύντομη ομιλία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το Μνημόνιο κ.α.

    Την ίδια στιγμή στην πλατεία γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για την ανοικτή συνέλευση ενώ στο συντριβάνι έχει στηθεί ένα πανό στο οποίο αναμένεται να προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Debtocracy / Χρεοκρατία».

    Νωρίτερα σε διάφορα σημεία της πλατείας και στη λεωφόρο Αμαλίας υπήρχαν ομάδες ατόμων που χόρευαν και έπαιζαν μουσική.

    Η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή για τα οχήματα όπως και η άνοδος της λεωφόρου Βασ. Σοφίας από τη λεωφ. Αμαλίας έως την οδό Ακαδημίας.

    Σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει δοθεί εντολή για αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τα μέτρα ασφαλείας μετά τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό της εισόδου της Βουλής επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας από «αγανακτισμένους» πολίτες.

    Νωρίς το απόγευμα 200 άτομα με τις μοτοσικλέτες τους πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από τον Λυκαβηττό προς το Σύνταγμα.

    Ανάλογες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    πηγή


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ