• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

    «Παγωμένο κύμα» (Photos)





    «Το νερό πάγωσε τη στιγμή που το κύμα βρισκόταν στον αέρα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει στην Ανταρκτική, όταν το νερό παγώνει ακαριαία όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Η θερμοκρασία του νερού είναι ήδη μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν».
    Οι φωτογραφίες και η περιγραφή πιθανότατα σας φαίνονται γνώριμες καθώς κυκλοφορούν από το 2008 στο Internet. Με αφορμή το σημερινό άρθρο μας «Ιστορίες τρόμου ή τι εστί hoax», σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο διάσημα από αυτά και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο hoax.



    Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον επιστήμονα Tony Travouillon στην Ανταρκτική, και σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζεται η περιγραφή, δεν δείχνουν ένα γιγάντιο παγωμένο κύμα την στιγμή που σκάει. Όπως θα δείτε, ο σχηματισμός αυτός περιέχει μπλε πάγο, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν έχει δημιουργηθεί μέσα σε μια στιγμή από ένα κύμα. Ο μπλε πάγος δημιουργείται καθώς ο πάγος συμπιέζεται και οι παγιδεύμένες φυσαλίδες αέρα πιέζονται προς τα έξω.
    Το βαθύ μπλε χρώμα υποδεικνύει πως ο πάγος σχηματίστηκε με αργά, με την πάροδο του χρόνου και όχι αμέσως. Η τήξη και το ξαναπάγωμα κατά τη διάρκεια πολλών εποχών έχουν δώσει στο σχηματισμό την ομαλή, κυματοειδή εμφάνισή του.


    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ