• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

    Νονός της Μαφίας δάνεισε ΠΑΕ και ζήτησε σε αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα!




    - Ο νονός ήταν εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών και παρίστανε τον μεγαλοπαράγοντα
    - Εκβίαζαν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    - Μόνο για το 2009 ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνούσε τα 2,5 εκατ. ευρώ!

    Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση εκβιάσεων-τοκογλυφίας, παροχής προστασίας σε καταστηματάρχες και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες δρούσε την τελευταία 5ετια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Μετά από συστηματική έρευνα των  αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελλήφθησαν 9 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλους 13.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ηλικίας από 21 έως 34 ετών, είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ένας Γεργιανός ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν μεγαλοπαράγοντας γνωστού ποδοσφαρικού σωματείου. Ο 34χρονος είχε δανείσει το ποσό των 514.000 ευρώ στην ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

    Ανάμεσα στα ηχηρά της οργάνωσης, που αναμένεται να ταράξουν τους ανθρώπους της νύχτας, είναι και γνωστοί δικηγόροι.

    Τουλάχιστον 11 άτομα έπεσεαν θύμα και δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο "εγκέφαλο" του κυκλώματος. Στη συνέχεια ο δράστης, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων και ενδεικτικά για το 2009 ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ!

    Τα χρήματα αυτά "ξεπλένονταν" με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων, μερικά από τα οποία βλέπετε στην φωτογραφία, στις οποίες προέβαινε ο 34χρονος και η 29χρονη σύζυγός του.

    Ακόμα αποκτήματα παράνομης νομιμοποίησης των χρημάτων ήταν και δεκατέσσερα πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, εξι οικίες μεγάλης αντικειμενικής αξίας, σκάφος αναψυχής αξίας 1.048.000 ευρώ, πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Ακόμη, η οργάνωση  παρείχε "προστασία" σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας. Για το τελευταίο 11μηνο αποκόμισαν όφελος που ανέρχεται σε 375.000 ευρώ, περίπου.

    Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ένα πιστόλι ρέπλικα, πλήθος τραπεζικών επιταγών,ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου, χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελλειοδικών Θεσσαλονίκης.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ