• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

    Τερμίτες... "ληστεύουν" τράπεζα!

    Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας


    Παραβλέποντας κάθε λουκέτο και κάμερα ασφαλείας, μια ομάδα από απρόσκλητους εισβολείς έκανε ένα ιδιότυπο ριφιφί με λεία 130.000 στερλίνες (147.000 ευρώ) σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας της Ινδίας στην πολιτεία Ούταρ Πραντές.


     Το παράδοξο είναι ότι οι εν λόγω ληστές δεν ήταν άνθρωποι με τρυπάνια αλλά τερμίτες… με επιδέξια σαγόνια οι οποίοι... κατασπάραξαν τα χρήματα!


     Τουλάχιστον αυτό υποστήριξαν οι υπάλληλοι της τράπεζας όταν αναγκάστηκαν να εξηγήσουν στο νέο διευθυντή την εξαφάνιση περίπου δέκα εκατ. ρουπιών από το χρηματοκιβώτιο.


     Ανώτερα στελέχη της τράπεζας προερχόμενα από τα κεντρικά γραφεία καθώς και αστυνομικοί έσπευσαν στον «τόπο του εγκλήματος» προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι έγκυρες οι καταγγελίες.


     Σύμφωνα, πάντως, με το διευθυντή του υποκαταστήματος, «το πρόβλημα με τους τερμίτες είναι τόσο μεγάλο που θα ήταν καλύτερα η τράπεζα να μεταφερόταν σε άλλο κτίριο».
    Οι... αχόρταγοι τερμίτες!
     
    Οι τερμίτες, είναι έντομα τα οποία τρέφονται κυρίως με ξύλο. Ζουν μέσα στο έδαφος όπου και κατασκευάζουν χωμάτινους αγωγούς. Οταν μία περιοχή πέσει θύμα της επίθεσή τους, συνήθως περνά αρκετός χρόνος για να το αντιληφθεί αυτό ο άνθρωπος, αφού οι τερμίτες αφήνουν συνήθως αθικτη την εξωτερική επιφάνεια.
      Δεν είναι τυχαίο ότι οι τερμίτες αποκαλούνται και "οι γλύπτες της φύσης", αφού όπως βλέπετε στην φωτογραφία αλλά και στο βίντεο, μετά την επέλασή τους αφήνουν πίσω τους φυσικά "έργα τέχνης"!
      Τώρα, αν πράγματι κρύβονται αυτοί πίσω από την ληστεία στην τράπεζα ή πρόκειται για ένα ευφυέστατο σενάριο, προκειμένου να καλύψουν οι ληστές τα ίχνη τους, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ