• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

    Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-2 (videos)

    Ο Μέσι (40 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις) έκανε την αρχή και ο Πέδροολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα στο el clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 0-2 έφερε τους Καταλανούς μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας Το ντέρμπι στη Μαδρίτη ξεκίνησε από εκεί που είχε τελειώσει η αναμέτρηση στο Καμπ Νου κόντρα στην Αρσεναλ. Με γκολ του Μέσι. Βέβαια, αυτό άργησε να έρθει -συγκεκριμένα ήρθε στο 33ο λεπτό- αλλά αυτό για τους φίλους της Μπαρτσελόνα λίγη σημασία έχει, αφού ο Αργεντινός την έκανε τη δουλειά του.
    Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στο 0-1 των Καταλανών, χρειάστηκε να δούμε ποδόσφαιρο επιπέδου... Ελλάδας. Καμία φάση, σφιχτές ομάδες, μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες για ένα πέναλτι που δεν είδε (ή μάλλον έφαγε όπως έγραφε στο live του αγώνα η γνωστή για τα καταλανικά της αισθήματα, sport.es) ο Μεχούτο Γκονζάλες (μάλλον ήθελε να τον... θυμούνται οι της Μπάρτσα στο τελευταίο του el clasico). Συγκεκριμένα, ο Αλμπιόλ στο 12ο λεπτό πήρε καθαρά τα πόδια του Μέσι, αλλά ο ρέφερι και ο επόπτης δεν είδαν τίποτα (άραγε υπάρχουν τηλεκριτικοί στην Ισπανία;) με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν να λένε για αδικία (μην περιμένετε, πάντως, μαϊμούδες σε εξώφυλλα).


    Η Ρεάλ; Ξύπνησε μετά το γκολ του Μέσι, ή μάλλον έδειξε να ξυπνά, αλλά δεν έκανε ούτε μία φάση της προκοπής. Ο Ιγκουαϊν δεν ακούμπησε μπάλα και όταν την ακούμπησε την έστειλε έξω από το γήπεδο με σουτ της απελπισίας, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ξεχνούσε την παλιά του τέχνη κόσκινο (γκρίνια και γκριμάτσες κλαψιάρη) όταν κάτι δεν του πήγαινε καλά, ενώ αναρωτιόταν πως ο παλιός του συμπαίκτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πικέ, του είχε πάρει την ταυτότητα.

    Τα γκολ του ντέρμπι:33ο λεπτό: Πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο ντέρμπι και γκολ για την Μπαρτσελόνα! Ο Μέσι έκανε το "1-2"με τον Τσάβι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας με κοντινό πλασέ.
    56ο λεπτό: 0-2 για την Μπαρτσελόνα! Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Πέδρο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κασίγιας, πλάσαρε θαυμάσια και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
    Και για να μην μας πείτε οπαδούς της Μπαρτσελόνα, ο Πέδρο (η επιλογή της τελευταίας στιγμής του Γκουαρντιόλα) ακόμα αναρωτιέται που είναι η μπάλα στη φάση του πρώτου λεπτού όταν προσπάθησε να μιμηθεί τον Μέσι και να κάνει φαντεζί ντρίμπλα για να ξεφύγει από τον αντίπαλο.Συμπέρασμα πρώτου ημιχρόνου; Πατάτα (sic). Μία φάση, ένα γκολ, 60-40 κατοχή για τους φιλοξενούμενους και ούτε ένα επεισόδιο, μία κροτίδα, μία διακοπή βρε αδερφέ.
    Στην επανάληψη και ειδικά στα πρώτα λεπτά είδαμε μια ασυνήθιστη εικόνα. Την Μπαρτσελόνα να τραβιέται πίσω και να αφήνει στην άκρη το ποδόσφαιρο κατοχής. Ετσι, η μπάλα ήταν σε παίκτες της Ρεάλ, οι οποίοι προσπαθούσαν, πρώτον, να μη βγουν οφσάιντ και, δεύτερον, να βρουν κενό χώρο για να κάνουν μια φάση και να ταρακουνήσουν λίγο τον Βαλντές. Η Μπαρτσελόνα, βέβαια, περίμενε την κατάλληλη στιγμή να ξεχυθεί στην αντεπίθεση και με όπλο την ταχύτητα του Μέσι να απειλήσει την εστία του Κασίγιας. Όπως έγινε καλή ώρα στο περσινό 2-6 όταν βρήκε αρκετές φορές την άμυνα των Μαδριλένων εκτεθειμένη.
    Όπως έγινε και στο 56’ όταν ο Πέδρο έφυγε στην αντεπίθεση, έφτασε απέναντι από τον Κασίγιας και με θαυμάσιο πλασέ με έκανε να καταπιώ τη γλώσσα μου γι’ αυτό που έγραψε πιο πάνω, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην Μπαρτσελόνα.

    Τρία λεπτά αργότερα ο Φαν ντερ Φάαρτ λίγο έλειψε να κάνει το 1-2 και να βάλει ξανά τη Ρεάλ στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Βαλντές είπε όχι και έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία του. Όπως έκανε και στις φάσεις των επόμενων λεπτών όταν οι μερένχες με σουτ, κυρίως, προσπάθησαν να βάλουν ένα γκολ και να σώσουν την παρτίδα. Βέβαια, και οι μπλαουγκράνα είχαν τις φάσεις τους και μάλιστα πιο κλασικές, με τον Μέσι (ποιον άλλον;) ο οποίος δύο φορές πήγε να νικήσει τον Κασίγιας από ευνοϊκή θέση (ειδικά στη δεύτερη φάση έχασε το άχαστο), αλλά το 0-2 δεν άλλαξε.
    Συμπέρασμα; Η Μπαρτσελόνα με «σβηστές» μηχανές πήρε ένα άνετο 0-2 που την φέρνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία των el clasico (για να μαθαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι... πελατειακές σχέσεις) κέρδισε εκτός έδρας την Ρεάλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οσον αφορά τους Μαδριλένους, διπλή η πίκρα μετά την ήττα και στο μπάσκετ στο ντέρμπι με τους μπλαουγκράνα.
    Οι συνθέσεις:
    ΡΕΑΛ Μ.: Κασίγιας, Σ.Ράμος, Αλμπιόλ, Γκαράι, Αρμπελόα, Γκάγκο, Τσάβι Αλόνσο, Μαρσέλο (56' Γκούτι), Φαν ντερ Φάαρτ (68' Ραούλ), Κ.Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (79' Μπενζεμά)
    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μάξγουελ (63' Ινιέστα), Μιλίτο (79' Μαρκέζ), Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά, Αλβες, Πέδρο, Μέσι

    Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-1
    Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-2

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ