• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

    Διόρθωσαν την γκάφα στην επίσημη ιστοσελίδα ΠΓΔΜ (και πάλι) τα Σκόπια στον ΟΗΕ


    Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν  με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

    Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, στην αρχική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο  Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλούνταν «υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας» και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι η ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τη γειτονική χώρα.

    Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τους... πανηγυρισμούς στα Σκόπια για την άμεση αναγνώριση της χώρας τους ως «Μακεδονία» από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στις 15:30 ώρα Ελλάδας υπήρξε επανόρθωση και στην επίσημη ιστοσελίδα πλέον ο κ. Μιλόσοσκι εμφανίζεται ως υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, θα είναι η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016 και η πορεία του διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.

    Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

    Η αντίδραση του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

    Η πρώτη ανακοίνωση της γραμματείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου τα Σκόπια αναφέρονταν δήθεν σαν Μακεδονία, αναρτήθηκε στο επίσημο site στις 5 τα ξημερώματα ώρα Νέας Υόρκης, δήλωσε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. "Η αντίδρασή μας ήταν άμεση" τόνισε ο κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας προσθέτοντας ότι στις 08.30 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Νέας Υόρκης) το λάθος της γραμματείας του ΟΗΕ αποκαταστάθηκε. "Ο ΟΗΕ αναγνώρισε το λάθος το οποίο και απέδωσε σε αβλεψία υπαλλήλου των Ηνωμένων Εθνών" ανέφερε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας. Η ελληνική διπλωματία αναμένει τώρα τη λήψη μέτρων για να διασφαλιστεί ότι αντίστοιχο λάθος δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. 



    PROTO THEMA

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ